Pietų Afganistane per sprogimą žuvo 16 ir buvo sužeisti dar 38 žmonės

Pietų Afganistane antradienį per sprogimą žuvo mažiausiai 16 ir buvo sužeisti dar 38 žmonės, pranešė pareigūnai.

 Pietų Afganistane antradienį per sprogimą žuvo mažiausiai 16 ir buvo sužeisti dar 38 žmonės, pranešė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pietų Afganistane antradienį per sprogimą žuvo mažiausiai 16 ir buvo sužeisti dar 38 žmonės, pranešė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 3:25 PM, atnaujinta May 22, 2018, 3:27 PM

Sprogmenų prikrautas mikroautobusas Kandahare sprogo saugumo pajėgoms bandant jį neutralizuoti. Saugumo pajėgos jau buvo evakavusios žmones iš autobusų stoties rajono, kur buvo rastas minimas mikroautobusas, sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Daudas Ahmadi.

„Saugumo pajėgoms bandant neutralizuoti mikroautobusą, jis detonavo“, – sakė policijos atstovas Mohammadas Qasimas Azadas.

„Naujausi duomenys rodo, kad žuvo 16 žmonių, o dar 38 sužeistieji buvo atvežti į ligoninę. (Įvykio) vietoje tebeturime du greitosios pagalbos automobilius, nes po griuvėsiais gali būti daugiau žmonių“, – sakė Kandaharo Mirwaiso ligoninės direktorius Nehmatas Barakas.

Provincijos gubernatoriaus atstovas patvirtino aukų skaičių.

Sprogimas buvo toks galingas, kad dauguma sužeistųjų yra civiliai, buvę už evakuoto rajono ribų.

Pasak D. Ahmadi, saugumo pajėgos netoli įvykio vietos taip pat rado didelį konteinerį su sprogmenimis, granatsvaidžiais, mirtininkų liemenėmis ir amunicija.

„Teroristai planavo Ramadano (musulmonų šventojo mėnesio) pabaigoje surengti šiame mieste didelę ataką tarp daugybės žmonių, einančių apsipirkti Id al Fitro šventei ... Saugumo pajėgos užkirto kelią katastrofai“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas saugumo pareigūnas.

Atsakomybės kol kas neprisiėmė jokia grupuotė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.