Dėl streiko Brazilijoje tęsiasi transporto pragaras

Pietų Amerikos ekonomikos milžinė Brazilija antradienį išliko sutrikdyto transporto gniaužtuose, nepaisant prezidento pažado, kad devynių dienų streikas greitai baigsis.

 Pietų Amerikos ekonomikos milžinė Brazilija antradienį išliko sutrikdyto transporto gniaužtuose, nepaisant prezidento pažado, kad devynių dienų streikas greitai baigsis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pietų Amerikos ekonomikos milžinė Brazilija antradienį išliko sutrikdyto transporto gniaužtuose, nepaisant prezidento pažado, kad devynių dienų streikas greitai baigsis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2018, 12:14 PM, atnaujinta May 29, 2018, 12:18 PM

Sekmadienio vakarą nepopuliarusis šalies prezidentas Michelis Temeris atsižvelgė į streikuojančiųjų daromą spaudimą ir sumažino dyzelino kainą. Sunkvežimių vairuotojų streikas neigiamai atsiliepė degalų, maisto ir kitų krovinių gabenimui šalyje.

Kainos, skelbia prezidentas, bus sumažintos 0,46 realo už litrą, o sumažinimas galios 60 dienų. M. Temeras taip pat sutiko ir su kitais vairuotojų reikalavimais. Vidutinė dyzelinių degalų litro kaina sausį siekė 3,36 realo (0,79 euro), tačiau gegužės 26-ąją jau buvo pašokusi 3,8 realo.

M. Temeris pareiškė įsitikinimą, kad nuo šios dienos iki rytojaus krizė pagaliau baigsis. Socialiniame tinkle „Twitter“ jis nurodė ilgesnį vienos dviejų dienų terminą.

Nepaisant prezidento pasitikėjimo savimi, streikuojantys sunkvežimių vairuotojai ragino vyriausybę atsistatydinti.

Nors sekmadienio vakarą M. Temeris pasidavė reikalavimams sumažinti dyzelino kainą, pirmadienį suirutė tęsėsi. Brazilija kenčia dėl gilios recesijos ir politinio nestabilumo prieš visuotinius rinkimus spalį.

Dėl minėto streiko daugeliui prekybos centrų Brazilijoje sunku gauti šviežio maisto, o Rio de Žaneiro ir San Paulo ligoninėse buvo atidėtos operacijos.

Valstybės valdomo naftos milžino „Petrobras“ trečiadienį laukia darbuotojų streikas. Pirmadienį įmonės akcijos krito 14 proc., o praėjusį ketvirtadienį – dar 14 proc. „Ibovespa“ indeksas San Paule prarado 4,5 proc. vertės.

Prezidento ir centro dešinės vyriausybės įgyvendinamos griežtos taupymo reformos buvo pagirtinai įvertintos investuotojų, kaip galimybė sugrąžinti Brazilijai fiskalinį stabilumą. Vis dėlto tarp brazilų minėtos reformos buvo labai nepopuliarios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.