Volgograde susidūrus baržai ir katamaranui žuvo 11 žmonių

Rusijos pietuose esančiame Volgogrado mieste pirmadienį per katamarano ir baržos susidūrimą Volgos upėje žuvo 11 žmonių, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

 Scanpix aociatyvioji nuotr.
 Scanpix aociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2018, 7:14 AM, atnaujinta Jun 12, 2018, 10:58 AM

„Vienuoliktoji žuvusioji buvo rasta šiandien, katamaraną atgabenus į krantą. Paieškų operacija baigta“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ministerijos atstovas. Volgogrado srities gubernatorius Andrejus Bočarovas anksčiau sakė, kad mažasis laivas ir barža susidūrė maždaug už kilometro nuo kranto. Po susidūrimo katamaranas, kuriame buvo 16 žmonių, apvirto.

„Trys žmonės (katamarano keleiviai) paguldyti į ligoninę, jų būklė patenkinama. Medikams suteikus pirmąją pagalbą, du asmenys atsisakė likti ligoninėje“, – sakė A. Bočarovas.

Pirminiais duomenimis, nelaimė galėjo įvykti, nes katamarano vairuotojas nesilaikė saugumo reikalavimų.

„Esama informacijos, kad katamaranas nesilaikė taisyklių, įskaitant reikalavimus dėl keleivių gabenimo. Jis plaukė su neįjungtomis navigacinėmis šviesomis. Be to, katamarano savininkas nebuvo jo užregistravęs nustatyta tvarka“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė informuotas šaltinis.

Katamaraną vairavo buvęs Volgogrado srities Kalačo rajono administracijos vadovas Dmitrijus Chachalevas.

„Dmitrijus Chachalevas vairavo katamaraną, kuris pirmadienį Volgos upėje centriniame Volgogrado rajone susidūrė su krovinine barža. Pirminiais duomenimis, katamaranu taip pat plaukė D. Chachalevo giminaitė. Tarp išgelbėtų asmenų jų nėra“, – „Interfax“ sakė vienas informuotas šaltinis.

2009 metais Volgogrado srities Kalačo rajono teismas skyrė buvusiam rajono administracijos vadovui D. Chachalevui ketverius metus laisvės atėmimo bendrojo režimo kolonijoje. Tyrimo duomenimis, 2008 metų gegužės 2-osios naktį jis sumušė merginą ir panaudojo prieš ją lytinę prievartą. Vėliau D. Chachalevas tame pat rajone esančioje turistinėje bazėje iš chuliganiškų paskatų sumušė vieną vyriškį ir paleido mažiausiai tris šūvius iš karabino „Saiga MK“ į ten buvusius žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.