ES sieks stiprinti bendradarbiavimą su NATO atremiant hibridines grėsmes

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini sako, kad viena svarbiausių Bendrijos ir NATO bendradarbiavimo krypčių yra kova su hibridinėmis grėsmėmis.

 Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini sako, kad viena svarbiausių Bendrijos ir NATO bendradarbiavimo krypčių yra kova su hibridinėmis grėsmėmis.<br>AFP-Scanpix nuotr.
 Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini sako, kad viena svarbiausių Bendrijos ir NATO bendradarbiavimo krypčių yra kova su hibridinėmis grėsmėmis.<br>AFP-Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-13 16:17, atnaujinta 2018-06-13 16:19

„Ypač po išpuolio Solsberye Europos Taryba paragino ES stiprinti kibernetinį saugumą, strateginę komunikaciją ir kontržvalgybą, taip pat, glaudžiai bendradarbiaujant su NATO, (spręsti) chemines, biologines, radiologines ir branduolines problemas. Šiuo metu stengiamės išspręsti šias užduotis“, – sakė F. Mogherini antradienį Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Strasbūre.

Ji informavo, kad jos žinyba pateiks savo naujus pasiūlymus trijuose dokumentuose, kuriuos ketinama pristatyti Europos Tarybai birželio 28–29 dienomis: bendrame pranešime apie tolesnius veiksmus po įvykių Solberyje, bendrame pranešime apie ES ir NATO bendrus veiksmus hibridinių grėsmių srityje ir ataskaitoje dėl planų kurti saugumo aljansą.

„Kas dieną mūsų darbuotojai ES ir NATO susiduria su hibridinėmis grėsmėmis įvairiu kontekstu“, – pabrėžė F. Mogherini.

Diplomatijos vadovė nurodė, kad kiti bendrai koordinuojami ES ir NATO mokymai vyks kitų metų lapkritį. Kaip ir praėjusiais metais, jie bus rengiami pagal hibridinės atakos scenarijų, siekiant sinchronizuoti bendrą ES ir NATO atsaką krizės atveju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.