Paryžiuje policija po 4 valandas trukusios dramos suėmė kelis įkaitus laikiusį vyrą

 Paryžiaus centre keturias valandas trukusi įkaitų drama baigėsi, kai įsiveržę policijos pareigūnai sulaikė ginkluotą įtariamąjį ir išlaisvino biure cokoliniame pastato aukšte įkaitais laikytus žmones, antradienį vėlai vakare pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras. 

 Reuters/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 7:32 AM, atnaujinta Jun 13, 2018, 8:08 AM

„Visi įkaitai yra saugūs“, – sakė Gerard'as Collombas trumpame pareiškime. 

Įkaitais laikyti mažiausiai du žmonės. 

Policija nurodė, kad šis incidentas nesiejamas su ekstremizmu. 

Paryžiaus prokuratūra sulaikė įtariamąjį – Maroke gimusį 26 metų vyrą. Kol kas nežinoma, ar jis turi Prancūzijos pilietybę. 

Jo atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl virtinės kaltinimų, įskaitant pagrobimą, neteisėtą laisvės atėmimą ir pasikėsinimą nužudyti. 

Įkaitai buvo išlaisvinti. Televizijos „BFM-TV“ ir „CNews“ pranešė, kad vienas įkaitų buvo aplietas benzinu, o pagrobėjas grasino jį padegti.  

Valdžia nepateikė jokios informacijos apie specialiai apmokytų policijos pareigūnų intervencinės grupės reidą, surengtą praėjus keturioms valandoms po to, kai maždaug 16 val. (17 val. Lietuvos laiku) prasidėjo įkaitų drama.  

Prieš sulaikydami įtariamąjį policininkai ir ugniagesiai į pastatą pasiuntė vandenį purškiantį robotą, pranešė laikraštis „Le Parisien“. 

Dešimtys policijos pareigūnų su specialia ekipuote, ugniagesių ir gelbėtojų uždarė ir evakavo Paryžiaus centrinėjęe dalyje esantį rajoną, kol vyko derybos su pagrobėju. Įkaitai buvo laikomi cokoliniame pastato aukšte įsikūrusiame biure. Jų pagrobėjas, regis, buvo ginkluotas peiliais.      

Kaip pranešama, derybų metų pagrobėjas pareikalavo, kad jam būtų sudaryta galimybė pasikalbėti su Irano ambasadoriumi. Tačiau šio reikalavimo motyvai nežinomi.   

Irano pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA pranešė, kad Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Bahramas Ghasemi informavo, jog šiitiškos respublikos ambasada Paryžiuje buvo pasirengusi padėti, „atsižvelgdama į žmonių gyvybės svarbą ir žmogiškuosius šio įvykio aspektus“.  

Per derybas su pareigūnais pagrobėjas, kaip pranešama, kalbėjo apie virtinę įvairiausių įvykių, pradedant 2001 metų rugsėjo 11-osios ataka prieš Pasaulio prekybos centrą ir baigiant pernai Alpių miestelyje įvykdytu vienos mergaitės pagrobimu ir nužudymu.    

Pagrobėjas taip pat tvirtino turįs pagalbininką, kuris esą lūkuriuoja prie pastato ir turi bombą. Policija specialiu prietaisu patikrino tame rajone buvusias mašinas, tačiau nieko įtartina nerado. 

Skelbiama, kad prieš įsiveržiant policininkams buvo išlaisvintas trečias įkaitas. Jis esą taip pat buvo aplietas benzinu, be to, jam buvo smogta į veidą. 

Paryžiaus policija neatskleidė, kiek tiksliai žmonių buvo paimti įkaitais. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?