Futbolo šventei Rusijoje pasiruošė ir striptizo šokėjos

Ketvirtadienį prasidėsiančiam pasaulio futbolo čempionatui Rusijoje ruošėsi ne tik sportininkai, bet ir verslininkai, savanoriai bei policija. Vieni stengiasi žūtbūt išvengti neramumų, kiti skaičiuoja būsimą pelną.

Pasaulio futbolo čempionatu Rusija siekia pasinaudoti savo šalies įvaizdžiui gerinti.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Pasaulio futbolo čempionatu Rusija siekia pasinaudoti savo šalies įvaizdžiui gerinti.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Pasaulio futbolo čempionatu Rusija siekia pasinaudoti savo šalies įvaizdžiui gerinti.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Pasaulio futbolo čempionatu Rusija siekia pasinaudoti savo šalies įvaizdžiui gerinti.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Pasaulio futbolo čempionatu Rusija siekia pasinaudoti savo šalies įvaizdžiui gerinti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Pasaulio futbolo čempionatu Rusija siekia pasinaudoti savo šalies įvaizdžiui gerinti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Kommersant“, „Mash“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jun 14, 2018, 9:52 AM, atnaujinta Jun 14, 2018, 12:17 PM

Įtempta geopolitinė situacija, priešprieša su Vakarais, Nyderlandų vyriausybės žinia, kad Rusija atsakinga už keleivinio lėktuvo numušimą virš Rytų Ukrainos 2014 metų vasarą, verčia Kremlių nertis iš kailio ir bandyti per futbolo čempionatą parodyti tik gražiausią šalies veidą.

Buvo dėtos didžiulės pastangos siekiant pritraukti kuo daugiau svečių iš užsienio šalių. Maskva čempionato lankytojams išleido nemokamus informacinius leidinius, kuriuose atvykusieji gali rasti rekomenduojamas Rusijos sostinės turistines vietas, kultūrinius renginius.

Rusijos geležinkeliai futbolo mėgėjus, turinčius bilietus į rungtynes, čempionato metu vežios nemokamai.

Čempionatui ruošėsi ir policijos pareigūnai bei saugumo struktūros. Pranešama, kad Maskvoje pareigūnai lankosi žmonių, kurie buvo anksčiau sulaikyti per Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno organizuojamus protestus, namuose.

Pareigūnai esą reikalauja, kad aktyvistai pasirašytų dokumentą ir taip pasižadėtų čempionato metu nepažeisti įstatymų, nedalyvauti masinėse akcijose.

Vienas aktyvistų tikino, kad policijos pareigūnai prisipažino tokį nurodymą gavę „iš viršaus“ ir dabar turintys atlikti „profilaktinius darbus“.

Pareigūnai taip pat rūpinasi saugumu Maskvos gatvėse. Prie įvažiavimo į miestą stovi keletas policijos automobilių, įrengtas postas. Pareigūnai stabdo įvažiuojančius automobilius ir nuodugniai juos tikrina.

Pasaulio futbolo čempionato lankytojų antplūdžiui pasiruošė ir verslininkai – ne tik atributikos gamintojai, viešbučiai, bet ir striptizo klubai. Šio verslo atstovai įsitikinę, kad čempionato metu užsidirbs bent jau dvigubai daugiau nei įprastai.

Dėl to šokėjos buvo mokomos užsienio kalbų, ruošiamos naujos šokių programos.

„Mūsų misija – ne tiktai gauti daugiau pelno. Norime pagerinti šalies įvaizdį užsieniečių akyse. Juk rusės turi visas galimybes padaryti įspūdį svečiams“, – tikino striptizo klubų asociacijos direktorius Aleksejus Šachmatovas.

Mokytis užsienio kalbų teko ir savanoriams, padėsiantiems čempionato metu.

Tiesa, be įprastų frazių, padėsiančių užsieniečiui surasti kelią iki viešbučio, stadiono ar maitinimo įstaigos, atsirado ir kiek keistesnių. „Jis susimušė ir dabar yra be sąmonės“, „už dalyvavimą muštynėse jūs galite būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn“, „kas taip mušasi – reikia taikyti kitur“, – tokius posakius patariama išmokti savanoriams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.