Prancūzų policija sužlugdė planuotą ataką svingerių klube

Prancūzijos policija praėjusį mėnesį sužlugdė ataką viename svingerių klube į šiaurę nuo Paryžiaus esančiame Luarė regione ir suėmė „radikalizuotą atsivertėlį“ į islamą, ketvirtadienį pranešė tyrimui artimas šaltinis.

„123rf“ asociotyvioji nuotr.
„123rf“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-14 20:51

„Jo namuose buvo rastas savadarbis sprogstamasis įrenginys, o tas vyras pripažino, kad norėjo jį panaudoti užpuldamas svingerių klubą“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis.

Tai jau penkta ataka, kuriai prancūzų pareigūnams pavyko šiemet užkirsti kelią. Šalyje tebetvyro didelė įtampa dėl terorizmo grėsmės. Nuo 2015 metų džihadistai Prancūzijoje įvykdė virtinę išpuolių, nusinešusių daugiau nei 240 gyvybių.

Ši informacija pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai policijos šaltiniai pranešė apie du suimtus vyrus, planavusius džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vardu surengti išpuolį, kurio taikiniais galėjo tapti homoseksualai.

Su tyrimo eiga susipažinę šaltiniai nurodė, kad 21 ir 22 metų amžiaus vyrus šeštadienį į rytus nuo Paryžiaus esančiame Senos ir Marnos regione suėmė vidaus žvalgybos tarnybos DGSI tyrėjai.

Per kratas buvo aptikta jiems priklausančių peilių, padegamųjų prietaisų bei IS propagandinės medžiagos.

„Jų planai šiame etape buvo neaiškūs, tačiau yra detalių, nurodančių, kad jie planavo užpulti homoseksualus“, – informavo vienas šaltinis.

Tiems vyrams, kurie anksčiau nebuvo žinomi saugumo tarnyboms, anksčiau šią savaitę buvo pareikšti kaltinimai. Šiuo metu jie yra sulaikyti.

Vidaus žvalgybos agentūros DGSI agentai apie tų dviejų vyrų planus sužinojo keliomis savaitėmis anksčiau, nes „jie keliskart minėjo atakos planą“, sakė tyrimui artimas šaltinis. Pasak jo, kaltinamieji buvo nusiteikę „labai ryžtingai“.

„Vienas jų minėjo bandęs rasti ginklą“, – AFP sakė kitas šaltinis.

Kovo pabaigoje premjeras Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas) nurodė, kad nuo 2015 metų sausio, Prancūzijoje buvo užkirstas kelias įvykdyti iš viso 51 išpuolį. Vis dėlto per šį laikotarpį šalyje buvo įvykdyta nemažai atakų, daugiausiai susijusių su džihadistų judėjimu IS ir nusinešusių iš viso 246 žmonių gyvybes.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?