D. Trumpas planuoja naujus muitus iš Kinijos importuojamoms prekėms

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė planuojantis nustatyti 10 proc. muitus JAV importui iš Kinijos, kurio vertė sudarys 200 mlrd. JAV dolerių.

 Švedijos pietiniame Malmės mieste du žmonės buvo nušauti pirmadienio vakarą per incidentą, kurio policija nelaiko teroristiniu išpuoliu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Švedijos pietiniame Malmės mieste du žmonės buvo nušauti pirmadienio vakarą per incidentą, kurio policija nelaiko teroristiniu išpuoliu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-19 07:25

Pasak D. Trumpo, šios priemonės bus imtasi dėl „nepriimtino“ Pekino sprendimo nustatyti muitus iš JAV importuojamoms prekėms.

„Būtina imtis tolesnių veiksmų ir tokiu būdu Kiniją paskatinti pakeisti savo nesąžiningą praktiką, atverti savo rinką Jungtinių Valstijų prekėms ir sutikti su tuo, kad prekybos santykiai su Jungtinėmis Valstijomis būtų labiau subalansuoti“, – pareiškė JAV prezidentas.

„JAV ir Kinijos prekybos santykiai turi būti teisingesni“, – pažymėjo JAV lyderis, aiškindamas savo sprendimą.

„Turiu puikius santykius su prezidentu Xi ir mes toliau bendradarbiausime, spręsdami daugelį klausimų. Tačiau Jungtinės Valstijos nebeleis, kad Kinija ir kitos pasaulio šalys išnaudotų jas prekyboje“, – pareiškė D. Trumpas.

JAV prezidentas dar praėjusią savaitę buvo įspėjęs, kad Kinijai bus nustatyti „papildomi muitai“, jeigu Pekinas imsis atsakomųjų veiksmų ir įves importo muitus amerikietiškoms prekėms.

Nepaisydama to, Kinija nustatė 25 proc. muitus 50 mlrd. JAV dolerių vertės amerikietiškų prekių importui. Prieš tai tokius pat muitus tokios pat vertės kiniškų prekių importui nustatė Vašingtonas.

„Kinija aiškiai neketina keisti savo nesąžiningos praktikos, susijusios su amerikietiškos intelektinės nuosavybės ir technologijų įsigijimu“, – pareiškė D. Trumpas.

„Užuot pakeitusi tą praktiką, ji dabar grasina Jungtinių Valstijų įmonėms, darbininkams ir ūkininkams, kurie nėra padarę nieko blogo“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.