Tailandas įvykdė pirmąją per devynerius metus egzekucija

Tailando kalėjimų departamento pareigūnai pranešė, kad pirmadienį pirmąkart per pastaruosius devynerius metus įvykdė egzekuciją, suleidus vienam nuteistam žmogžudžiui mirtiną injekciją.

 Theerasakas Longji tapo 11-uoju nuteistuoju, kuriam suleista mirtina injekcija, Tailandui 2003-aisiais atsisakius egzekucijų sušaudant.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Theerasakas Longji tapo 11-uoju nuteistuoju, kuriam suleista mirtina injekcija, Tailandui 2003-aisiais atsisakius egzekucijų sušaudant.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2018, 9:50 AM

Tokį žingsnį pasmerkė žmogaus teisių grupės.

Pataisos įstaigos departamento vadovo pareiškime sakoma, kad 26-erių Theerasakui Longji mirties bausmė buvo įvykdyta pirmadienio popietę.

Theerasakas Longji buvo nuteistas už tai, kad 2012-aisiais sunkinančiomis aplinkybėmis mirtinai subadė vieną 17-metį ir pavogė iš jo mobilųjį telefoną. Aukai buvo durta peiliu 24 kartus.

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ savo išplatintame pareiškime nurodė, kad ši „apgailėtina“ egzekuciją šaliai yra didelis žingsnis atgal.

„Tailande beveik pasibaigė svarbus etapas – 2019-aisiais būtų sukakę 10 metų be egzekucijų. „Amnesty International“ jau pradėjo skaičiuoti dienas, kad galėtų iš naujo klasifikuoti šalį kaip praktiškai netaikančia mirties bausmių“, – sakė „Amnesty International“ Tailando skyriaus aktyvistė Katherine Gerson.

„Šiandien įvykdyta egzekucija šaliai yra didelis žingsnis atgal kelyje į mirties bausmės panaikinimą ir tamsi dėmė žmogaus teisių srityje“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.