S. Lavrovas tikisi, kad JAV persvarstys pasitraukimą iš JT Žmogaus teisų tarybos

Maskva tikisi, kad JAV sprendimas pasitraukti iš JT Žmogaus teisių tarybos nėra galutinis, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Maskva tikisi, kad JAV sprendimas pasitraukti iš JT Žmogaus teisių tarybos nėra galutinis, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>Sputnok/Scanpix nuotr.
Maskva tikisi, kad JAV sprendimas pasitraukti iš JT Žmogaus teisių tarybos nėra galutinis, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br>Sputnok/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-21 13:41, atnaujinta 2018-06-21 13:44

„Tikimės, kad šis sprendimas nėra galutinis ir kad JAV vis dėlto patvirtins esančios ištikimos Jungtinėms Tautoms, ypač joms tokioje svarbioje srityje kaip žmogaus teisės“, – per spaudos konferenciją, surengtą po derybų su JT vadovu, nurodė S. Lavrovas.

Pasak jo, akivaizdu, kad „šioje srityje JAV laiko save čempionėmis“.

„Ir jei taip yra iš tikrųjų, jos turi rasti argumentų, leidžiančių joms dirbti Žmogaus teisių taryboje kartu su tais, kas stumia iniciatyvas ar pozicijas, ne visai sutampančias su amerikiečių požiūriu“, – kalbėjo Rusijos diplomatijos vadovas.

Sprendimą trauktis iš Žmogaus teisių tarybos Vašingtonas paskelbė antradienį, apkaltinęs institucijos nares „veidmainiškumu“ ir „nesibaigiančiu priešiškumu Izraelio atžvilgiu“.

JAV ambasadorė prie JT Nikki Haley apie jį pranešė drauge su valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo.

Kiek anksčiau Vašingtonas buvo sulaukęs vieno JT Žmogaus teisių tarybos aukšto rango pareigūno kritikos dėl migrantų vaikų atskyrimo nuo jų tėvų, atvykusių iš Meksikos prašytis prieglobsčio Jungtinėse Valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.