JAV ruošiasi Šiaurės Korėjoje esančių karių palaikų gražinimui

JAV kariuomenė šeštadienį paskelbė perkelianti pajėgas netoli JAV oro bazės Pietų Korėjos sostinėje Seule bei Šiaurės ir Pietų Korėjas skiriančios sienos, besiruošdama 1950–1953 metų Korėjos kare dingusių amerikiečių karių palaikų grąžinimui iš Šiaurės Korėjos.

Pastangos palaikus grąžinti į JAV strigo daugiau neidešimtmetį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Pastangos palaikus grąžinti į JAV strigo daugiau neidešimtmetį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2018, 2:37 PM

Tačiau JAV pajėgų atstovas pulkininkas Chadas Carrollas paneigė Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ pranešimą, kad amerikiečių karinė technika planuoja šeštadienį kirsti sieną ir įvažiuoti į Šiaurės Korėją.

Šiaurės Korėja sutiko Jungtinėms Valstijoms grąžinti amerikiečių karių palaikus per abiejų šalių viršūnių susitikimą Singapūre birželio 12 dieną.

Anksčiau šeštadienį „Yonhap“, cituodami neįvardintą šaltinį, teigė, kad apie 30 JAV karinių transporto priemonių, vešiančių 215 karstų, šeštadienio popietę įvažiuos į Šiaurės Korėją. C.Carollas šį pranešimą pavadino „visiška netiesa“, bet į klausimą dėl karstų skaičiaus atsakymo nepateikė.

Laikotarpiu nuo 1996 iki 2005 metų bendros JAV ir Šiaurės Korėjos karinių paieškų komandos įvykdė 33 operacijas, per kurias buvo ieškoma Korėjos karo metu žuvusių amerikiečių karių palaikų. Buvo rasti iš viso 229 JAV pajėgų narių palaikai.

Tačiau pastangos palaikus grąžinti į JAV strigo daugiau nei dešimtmetį dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ginklavimosi programos ir amerikiečių nuomonės, kad korėjiečiai nesugebės užtikrinti buvusio prezidento George'o Busho (Džordžo Bušo) siųstų paieškų komandų saugumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.