Basharas al-Assadas kol kas nenusprendė, ar sieks dar vienos Sirijos prezidento kadencijos

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas sekmadienį Rusijos televizijai NTV sakė kol kas nenusprendęs, ar sieks dar vienos prezidentinės kadencijos.

Sputnik/Scanpix nuotr.
Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 3:11 PM, atnaujinta Jun 24, 2018, 3:13 PM

„Yra du veiksniai: mano noras, kuris priklauso nuo antro veiksnio – Sirijos liaudies valios“, – sakė jis ir pabrėžė, kad rinkimai vyks tik po trejų metų.

„Ar iki ... 2021 metų Sirijos liaudis bus pasirengusi priimti tą patį žmogų, tą patį prezidentą? ... Jei ne, tai ką man duos prezidento postas? – sakė jis. – Jei (liaudis) bus pasirengusi, aš pagalvosiu, bet kol kas dar anksti, dar laukia treji metai.“

Be to, B. al Assadas pasakomis pavadino kaltinimus, kad Damaskas Rytų Gutoje panaudojo cheminį ginklą, ir pakartojo, kad Sirija visiškai sunaikino savo cheminio ginklo atsargas.

Sirijos prezidentas taip pat pareiškė, kad jo šalis pati pajėgs atsistoti ant kojų ir kad Vakarų šalys šiame procese nedalyvaus. „Mes paprasčiausiai neleisime jiems to daryti“, – sakė jis ir pažymėjo, kad Sirijai „Vakarai nereikalingi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.