Jaredas Kushneris kritikuoja Mahmoudą Abbasą ir žada netrukus pateikti Artimųjų Rytų taikos planą

JAV prezidento Donaldo Trumpo žentas ir aukšto rango patarėjas sekmadienį paskelbtame interviu sakė, kad administracija netrukus pateiks savo planą dėl Izraelio ir palestiniečių taikos, nepriklausomai nuo to, ar prisidės palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas.

J.Kushneris<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Kushneris<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 3:29 PM, atnaujinta Jun 24, 2018, 3:32 PM

Interviu arabų kalba leidžiamam laikraščiui „al Quds“ Jaredas Kushneris kreipėsi tiesiogiai į palestiniečius ir kritikavo M. Abbasą, kuris ignoruoja D. Trumpo komandą dėl įsivaizduojamos proizraelietiškos pozicijos, ypač dėl ginčijamos Jeruzalės likimo.

Interviu pasirodė po savaitę trukusios J. Kushnerio ir pasiuntinio Artimuosiuose Rytuose Jasono Greenblatto kelionės regione. Komanda su Izraelio, Jordanijos, Kataro, Egipto ir Saudo Arabijos lyderiais aptarė prastėjančią humanitarinę situaciją Gazos Ruože ir JAV administracijos pasiūlymus taikos susitarimui.

Bet koks taikos planas susidurtų su didelėmis kliūtimis, įskaitant padėtį Gazos Ruože, palestiniečių vidaus nesutarimus ir pastarojo meto smurtą prie Gazos Ruožo ir Izraelio sienos. Kol kas vis dar neaišku, kaip D. Trumpo administracija vykdytų taikos planą be palestiniečių bendradarbiavimo.

J. Kushneris sakė, kad planas „beveik parengtas“, bet daug detalių nepateikė, tik žadėjo ekonominį klestėjimą. Palestiniečių valstybės jis nepaminėjo.

J. Kushneris suabejojo M. Abbaso pajėgumu susitarti ir sakė, jog palestiniečių vadovybė „bijo, kad mes paskelbsime savo taikos planą, o palestiniečių liaudžiai jis iš tikrųjų patiks“, nes pasiūlys jiems geresnį gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.