Lenkijoje pedofilas su geradario kauke prievartavimams įkūrė „pramogų parką“

Neseniai Lietuvą sukrėtė pranešimas, kad socialiniuose pagalbos vaikams projektuose išgarsėjęs Viktoras Usovas galėjo taip dangstyti pedofilinius nusikaltimus. Panaši istorija nutiko ir Lenkijoje.

Savo aukomis įtariamasis Marekas M. pasirinko berniukus nuo 6 iki 12 metų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Savo aukomis įtariamasis Marekas M. pasirinko berniukus nuo 6 iki 12 metų.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
 Kad vaikus galėtų prievartauti netrukdomas, Marekas M. netoli Bydgoščiaus įkūrė pramogų parką „Fun Park“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
 Kad vaikus galėtų prievartauti netrukdomas, Marekas M. netoli Bydgoščiaus įkūrė pramogų parką „Fun Park“.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Jun 24, 2018, 10:55 PM

Užsimaskavusį vaikų tvirkintoją prieš mėnesį atskleidė Bydgoščiaus policija Lenkijoje, o praėjusią savaitę prokuroro paviešinti kaltinimai pritrenkė šalį.

Įtariama, kad neturtingų šeimų vaikams padedančios labdaros organizacijos vicepirmininkas 38 metų Marekas M. globotinius apsvaigindavo vaistais ir narkotikais, o tuomet filmavo nuogus, prievartavo.

120 kilogramų sveriantis įtariamasis, vedęs vyras ir trijų vaikų tėvas, anksčiau dirbo radijo žurnalistu, o vėliau atsidėjo socialiniam darbui – organizavo paramą neturtingoms šeimoms, rengė labdaros koncertus, lėšų rinkimo akcijas.

Aukos – vis jaunesnės

Kaip įtariama, iš pradžių seksualiai išnaudojęs 10–12 metų berniukus, pedofilas vėliau perėjo prie vis jaunesnių ir galų gale prievartavo 6–7 metų vaikus.

Pedofilas vaikams svaiginti esą rinkdavosi tokius medikamentus, kurie sukeldavo atminties netekimą.

Tai padėjo nusikaltėliui ilgai veikti nebaudžiamam.

Nusikaltėlį išsiaiškinti padėjo jo paties noras pasipuikuoti prieš kitus seksualinių iškrypimų turinčius asmenis.

Marekas M. ėmė skelbti pornografines vaikų nuotraukas ir filmus slaptuose tinklapiuose, o tokius nusikaltimus tiriantys Interpolo policininkai apie tai pranešė Varšuvos teisėsaugininkams.

Apie policininkų atvykimą, įtariama, Mareką M. kažkas skubiai įspėjo, nes jis ištrynė nuotraukas ir filmus, laikytus telefone ir kompiuteryje. Informatikos specialistams vis dėlto pavyko atkurti ištrintą informaciją, o ji pašiurpino net daug regėjusius kriminalistus.

Paaiškėjo, kad Marekas M. per internetą iš nelegalių vaistų pardavėjų užsisakydavo tokių preparatų, kurie ne tik sukelia stiprų miegą, sąmonės praradimą, bet ir trumpalaikę amneziją – įvykių užmiršimą.

Sukūrė siaubo parką

Kad vaikus galėtų prievartauti netrukdomas, Marekas M. netoli Bydgoščiaus įkūrė pramogų parką „Fun Park“.

Jame ne tik buvo įrengti įvairūs atrakcionai, bet ir pastatyti mediniai namukai nakvynei.

Tiems vaikams, kurie į parką atvykdavo su tėvais, niekas negrėsė. Užtat iš neturtingų šeimų klusių vaikų, kuriems Marekas M. surengdavo nemokamą keleto dienų pasibuvimą pramogų parke, naktį laukdavo pragaras.

Iš asocialių šeimų kilusius vyresnius berniukus vyras vaišino cigaretėmis, alkoholiu, narkotikais, o jam kritusius į akį galutinai apsvaigindavo specialiais vaistais.

Tablečių savo aukoms jis įsiūlydavo įtikinęs paauglius, kad jos padeda užsiauginti raumenis, o mažesniems berniukams sakydavo, jog tai priemonė nuo uodų įkandimo.

Anot policijos, kai kuriuos berniukus Marekas M. vėliau siūlydavo pavėžinti mašina, kviesdavo pasisvečiuoti į namus, kuriuose apsvaigindavo ir tvirkindavo.

Nusikaltėlį suėmus kai kurie tėvai ar globėjai prasitarė, kad be reikalo nesureagavo į savo vaikų pasakojimą, jog pramogų parke Marekas M. juos sodindavosi ant kelių, pats duše maudydavo, o ryte berniukai atsibusdavo be kelnaičių.

Be to, įtartinas buvo ir vyriškio pasiūlymas berniukams per Helovino šventę pasidaryti varpos kaukes.

Tėvai atpažino savo vaikus

Paaiškėjo ir tai, kad Marekas M. suklastojo aukštojo mokslo diplomą, o iš tiesų jis yra baigęs tik vidurinę mokyklą.

Tapo žinoma ir tai, kad vyriškis buvo teistas už sukčiavimą, vagystes, sumušimą.

Dar neaišku, kiek iš viso Marekas M. išprievartavo ir suvedžiojo vaikų.

Prokurorai vyriškiui pateikė 35 kaltinimus, už kuriuos gresia kalėti 15 metų.

Filmuose ir nuotraukose tėvai atpažino išrengtus ir išnaudotus šešis berniukus ir vieną mergaitę. Kitų jo aukų, galimai iš tolimesnių Lenkijos regionų, tapatybės kol kas nustatyti nepavyko.

Didelį antsvorį turintis Marekas M. dėl savo draugiško ir ramaus balso kėlė didelį suaugusiųjų pasitikėjimą, todėl jie nebijojo patikėti jam savo atžalų ar globotinių.

Tačiau Marekas M. esą nepasigailėjo net savo draugų vaikų – juos taip pat apsvaigindavo vaistais ir išnaudodavo.

Prieš pat areštą vyras feisbuke parašė: „Nustokime pabaisų ieškoti po lovomis, nes jie yra mūsų pačių viduje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.