Jordanija neketina priimti nuo naujo puolimo Sirijoje bėgančių žmonių

Jordanija pirmadienį pareiškė nepriimsianti Sirijos piliečių, bėgančių nuo Damasko vyriausybės naujausio puolimo šalies pietinėje dalyje, netoli karalystės sienos.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2018, 9:47 AM, atnaujinta Jun 25, 2018, 9:58 AM

Sirijos prezidentui Basharui al Assadui ištikimos pajėgos, remiamos aviacijos, veržiasi į pietinės Daraa provincijos gilumą. Tuo metu Jungtinės Valstijos ne kartą sakė sukilėliams nesitikėti amerikiečių intervencijos, turinčios apginti juos nuo kariuomenės puolimo.

Jordanijos vyriausybės atstovė Jumana Ghunaimat sakė, kad Amanas dirba su JAV ir Rusija, siekdamas apsaugoti savo nacionalinius interesus. Dienraštis „The Jordan Times“ pirmadienį citavo jos žodžius, kad Jordanija jau priėmė daugybę sirų pabėgėlių, todė, „mes paprasčiausia nebegalime priimti daugiau“.

Jordanijoje yra apie 660 tūkst. registruotų pabėgėlių, bet sako, kad iš tikrųjų į karalystę pasitraukusių Sirijos piliečių tikrasis skaičius yra dvigubai didesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.