Nyderlandų laikraščio „De Telegraaf“ redakciją taranavo mikroautobusas

Amsterdame mikroautobusas antradienį paryčiais taranavo laikraščio „De Telegraaf“ redakcijos pastatą, bet per šį numanoma išpuolį žmonės nenukentėjo, pranešė olandų žiniasklaida ir policija.

 Amsterdame mikroautobusas antradienį paryčiais taranavo laikraščio „De Telegraaf“ redakcijos pastatą, bet per šį numanoma išpuolį žmonės nenukentėjo, pranešė olandų žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Amsterdame mikroautobusas antradienį paryčiais taranavo laikraščio „De Telegraaf“ redakcijos pastatą, bet per šį numanoma išpuolį žmonės nenukentėjo, pranešė olandų žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 10:26 AM, atnaujinta Jun 26, 2018, 10:39 AM

„Šį rytą apie 4 val. (vietos, 5 val. Lietuvos laiku) krovininis mikroautobusas buvo nukreiptas rėžtis į leidybos namų pastatą „Basisweg“ gatvėje“, – sakoma policijos „Twitter“ žinutėje..

„De Telegraaf“ nurodė, kad po susidūrimo baltas „Volkswagen Caddy“ užsiliepsnojo, o jo vairuotojas pabėgo tamsios spalvos automobiliu „Audi“.

Laikraštis paskelbė keletą kadrų iš incidento vaizdo įrašo, nufilmuoto pastato apsaugos kameros.

Televizijos parodytame reportaže matyti ugniagesiai, liejantys vandenį ant smarkiai liepsnojančio mikroautobuso, įsirėžusio į pastato stiklinį fasadą. Pastatas buvo smarkiai apgadintas.

Prelimarūs duomenys rodo, kad buvo įvykdyta sąmoninga ataka. Tokios pačios prielaidos laikosi ir leidinio redakcija.

Policija pradėjo įvykio tyrimą ir ieško mikroautobuso vairuotojo.

„Nesileisime įbauginami“, – pareiškė „De Telegraaf“ vyriausiasis redaktorius Paulas Jansenas. Jis pridūrė, kad dar per anksti spėlioti, kad atsakingas už šį išpuolį.

Laikraštis pridūrė, kad mikroautobusas nesugebėjo pramušti pastato fasado stiklo plokščių, pagamintų iš specialaus nedužaus stiklo.

Praeitą ketvirtadienį vienas vyras iššovė prieštankinę raketą į kitą žiniasklaidos organizacijų, įskaitant savaitraštį „Panorama“, pastatą Amsterdamo Sloterdeiko rajone.

Per tą išpuolį žmonės irgi nenukentėjo, o policija sulaikė 41 metų įtariamąjį.

Policijos pranešime sakoma, kad šis vyras yra vietos baikerių gaujos vadeiva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.