Sirijos kariuomenė tęsia puolimą prieš sukilėlių teritorijas pietuose

Sirijos vyriausybės pajėgos praeitą naktį užėmė du kaimus pietinėje Daraa provincijoje ir tokiu būdu izoliavo ten esantį sukilėlių kontroliuojamą anklavą, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida bei viena padėtį šalyje stebinti organizacija.

 Sirijos vyriausybės pajėgos praeitą naktį užėmė du kaimus pietinėje Daraa provincijoje ir tokiu būdu izoliavo ten esantį sukilėlių kontroliuojamą anklavą, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida bei viena padėtį šalyje stebinti organizacija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sirijos vyriausybės pajėgos praeitą naktį užėmė du kaimus pietinėje Daraa provincijoje ir tokiu būdu izoliavo ten esantį sukilėlių kontroliuojamą anklavą, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida bei viena padėtį šalyje stebinti organizacija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-26 15:00, atnaujinta 2018-06-26 15:02

Šis žingsnis reiškia, kad puslankio pavidalo sukilėlių kontroliuojamos teritorijos šiaurės rytinė dalis dabar yra visiškai apsupta kariuomenės.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) duomenimis, vyriausybės pajėgos per naktį surengtą operaciją užėmė Basr al Hariro ir Mlehat al Atašo kaimus.

Smarkiai sukilėlių pozicijas bombarduoti pradėjęs „režimas pasiekė reikšmingiausią nuo praėjusio antradienio pergalę“, pranešė SOHR.

Valstybinė televizija, remdamasi vienu šaltiniu kariuomenėje, patvirtino, kad vyriausybės pajėgos užėmė abu minėtus kaimus.

Damaskui ši pergalė svarbi, nes Daraa provincijos centre ir gretimoje Suvaidos provincijoje esančios pajėgos dabar yra tiesiogiai sujungtos.

Anot SOHR, per vėliausias kautynes žuvo mažiausiai 15 sukilėlių. Tai buvo kruviniausia diena opozicijai nuo Damasko karinių operacijų suaktyvinimo.

Iš viso žuvo 29 sukilėliai ir 24 provyriausybinių pajėgų kovotojai. Be to, kautynės nusinešė 32 civilių gyvybes, paskelbė organizacija.

Vyriausybė ir jos sąjungininkai anksčiau šiemet atkovojo paskutinius Damasko teritorijoje ir už jos ribų buvusius anklavus, kuriuos kontroliavo sukilėliai arba džihadistai.

Sirijos valdžia jau kurį laiką tikino, kad imsis platesnių karinių veiksmų, siekdama susigrąžinti teritorijas, prarastas po pilietinio karo pradžios 2011-aisiais. Savo kampaniją vyriausybė žadėjo pradėti nuo Daraa.

Sukilėlių pajėgos taip pat yra užėmusios kaimyninę Kuneitros provinciją. Abu regionai yra šalia paliaubų linijos, atskiriančios Izraelio okupuotą Golano Aukštumų dalį ir ten laikomas žydų valstybės pajėgas.

Jungtinės Tautos perspėjo, kad prieš savaitę prasidėjusi kampanija Sirijos pietuose kelia grėsmę 750 tūkst. žmonių.

Kaimyninė Jordanija, po Libano užimanti antrą vietą pasaulyje pagal vienam gyventojui tenkantį pabėgėlių skaičių, perspėjo, kad negalėtų priimti dar vieno didelio žmonių antplūdžio iš Sirijos.

Vyriausybės pajėgos taip pat pradėjo bombarduoti Daraa miestą, tačiau Rusija inicijavo derybas su Sirija, Jordanija, Izraeliu ir JAV, siekdama užkirsti kelią kruvinam puolimui prieš provincijos sostinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.