Belgijos premjeras pradžiugino Th. May, padovanojęs futbolo čempionato marškinėlius

Tarp Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos gal ir tvyro įtampa dėl „Brexit“, bet Belgijos premjeras Charle'is Michelis per ketvirtadienį prasidėjusį Bendrijos viršūnių susitikimą pralaužė ledus, įteikęs Britanijos vyriausybės vadovei Theresai May Pasaulio futbolo čempionato marškinėlius.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 8:52 PM, atnaujinta Jun 28, 2018, 8:53 PM

Ant padovanotų raudonos ir geltonos spalvos marškinėlių užrašytas skaičius 10 – veikiausiai aliuzija į britų premjerės rezidenciją, kurios adresas yra Dauningo gatvės 10-as numeris – ir Belgijos rinktinės bei futbolo klubo „Chelsea“ žvaigždės Edeno Hazardo vardas.

Vienas labiausiai įtemptų per kelerius pastaruosius metus ES viršūnių susitikimų Briuselyje rengiamas tuo pačiu metu, kaip ir Rusijoje vyksiančios čempionato rungtynės tarp Belgijos ir Anglijos vienuolikių, per kurias bus nuspręsta, kuri komanda pakils į pirmą vietą jų grupėje.

Jaunasis Belgijos premjeras pasinaudojo šia proga, kad šiek tiek sumažintų įtampą tarp ES lyderių, kol neprasidėjo rimtos derybos.

Atidaręs juodą dėžutę su raudonais apvadais, simbolizuojančiais Belgijos vėliavos spalvas, Ch. Michelis ištraukė iš jos marškinėlius ir įteikė juos nuoširdžiai nustebusiai Th. May.

Santūri britų premjerė iš visos širdies pasijuokė ir parodė visiems netikėtą dovaną.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Liuksemburgo premjeras Xavier Bettelis taip pat smagiai pasijuokė, stovėdami kartu su kitais lyderiais.

Th. May ruošiasi informuoti kitų 27 ES valstybių vadovus apie „Brexit“ proceso pažangą per oficialią vakarienę, prasidėsiančią maždaug tuo pat laiku kaip ir minėtos varžybos.

Apžvalgininkai jau praminė šias rungtynės „Brexit“ ristūnų lenktynėmis.

Per Beneliukso šalių susitikimą, įvykusį prieš viršūnių susitikimą Briuselyje, Ch. Michelis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje matyti belgiškus nacionalinius šalikus dėvintys jis pats, X. Bettelis ir Nyderlandų premjeras Markas Rutte. Šios trys valstybės, priskiriamos vadinamajai Beneliukso grupei, ES lyderių susitikimuose tvirtai remia viena kitą daugeliu klausimų.

Tuo metu Airijos premjeras Leo Varadkaras nurodė, kad sirgs už Belgiją ir pridūrė, kad šios valstybės pergalė ketvirtadienio vakarą būtų pergalė abiem šalims.

„Esu čia, Belgijos Briuselyje, todėl, žinoma, sirgsiu už šios šalies rinktinę“, – sakė L. Varadkaras. Jo vyriausybė spaudžia Londoną, kad šis užtikrintų, jog tarp JK priklausančios Šiaurės Airijos ir Airijos Respublikos po „Brexit“ neatsirastų reali siena.

„Bet, žinoma, jeigu laimės Belgija, Anglijai tikriausiai bus lengviau kitame rate. Taigi, tai tikriausiai yra vienas iš tų scenarijų, naudingų abiem šalims“, – pridūrė Airijos premjeras.

Neįprasta ir tai, kad Europos Vadovų Taryba pranešė, jog pagrindinėje konferencijų salėje dideliame ekrane bus rodomos Anglijos ir Belgijos mačas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.