FTB užkirto kelią „al Qaeda“ šalininko atakai per liepos 4-osios paradą

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) pirmadienį paskelbė areštavęs atvirai „al Qaeda“ remiantį asmenį, kuris planavo susprogdinti bombą per liepos 4-osios paradą Klivlande Ohajuje.

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) pirmadienį paskelbė areštavęs atvirai „al Qaeda“ remiantį asmenį, kuris planavo susprogdinti bombą per liepos 4-osios paradą Klivlande Ohajuje.<br>Reuters
JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) pirmadienį paskelbė areštavęs atvirai „al Qaeda“ remiantį asmenį, kuris planavo susprogdinti bombą per liepos 4-osios paradą Klivlande Ohajuje.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 5:14 PM, atnaujinta Jul 2, 2018, 6:14 PM

FTB nurodė, kad Demetrius Nathanielis Pittsas, kuris taip pat naudojosi Abdur Raheemo Rafeeqo vardu, slaptam agentui pasakė norintis prikrauti mikroautobusą ar kitas transporto priemones sprogmenų ir taikytis į kariškius bei jų šeimas šį trečiadienį per JAV Nepriklausomybės dienos iškilmes.

„Jo troškimas: žudyti kariškius ir jų šeimas“, – sakė FTB specialusis agentas Steve'as Anthony.

Pasak FTB ir Teisingumo departamento pareigūnų, JAV gimęs D. N. Pittsas, kurio byloje yra ilgas nusikaltimų sąrašas, buvo suimtas sekmadienį po pokalbio su slaptu agentu, kaip įvykdyti išpuolį.

D. N. Pittsas jau daug mėnesių buvo stebimas pareigūnų dėl jo „al Qaeda“ palaikančių pareiškimų ir „žiaurių ketinimų“, susijusių su JAV ginkluotomis pajėgomis ir kitomis grupėmis, sakė S. Anthony.

Pasak jo, internete skelbiamuose komentaruose D. N. Pittsas ragino musulmonus mokytis kirstynių ir šaunamųjų bei sprogstamųjų ginklų panaudojimo.

„Jo pranešimai (socialiniame tinkle) „Facebook“ kėlė nerimą“, – sakė jis.

Manoma, kad jis daug dėmesio skyrė galimų išpuolio vietų paieškai. Kol kas nežinoma, ar jis turėjo galimybę įsigyti arba pasigaminti sprogmenų.

Pareigūnai sakė neturintys duomenų, ar N. Pittsas priklausė kokiam nors JAV ar užsienio tinklui.

D. N. Pittsui buvo pareikšti kaltinimai dėl bandymo teikti paramą nustatytai užsienio teroristinei organizacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.