Austrija siūlo neberegistruoti paraiškų pabėgėlio statusui Europos Sąjungoje gauti

Austrijos valdžia pasiūlė smarkiai sugriežtinti Europos Sąjungos migracijos politiką ir neberegistruoti paraiškų pabėgėlio statusui bloko teritorijoje gauti, ketvirtadienį rašė prancūzų laikraštis „Le Monde“, remdamasis vienu gautu dokumentu.

 Pozicijos dėl nelegalių migrantų priėmimo bei pabėgėlio statuso suteikimo griežtinimas svarstomas ir kai kuriose kitose ES narėse, įskaitant Italiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pozicijos dėl nelegalių migrantų priėmimo bei pabėgėlio statuso suteikimo griežtinimas svarstomas ir kai kuriose kitose ES narėse, įskaitant Italiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 2:27 PM

Kaip rodo Vienos parengtas ir 27 ES narių ekspertams šį mėnesį pateiktas dokumentas, Austrija siūlo sukurti „naują apsaugos užtikrinimo sistemą“, pagal kurią „nebus registruojamos paraiškos suteikti pabėgėlio statusą Europos teritorijoje“.

Dokumente pažymima, kad pagrindinis tikslas yra nuo 2025 metų suteikti prieglobstį tik tiems užsienio piliečiams, „kurie gerbia ES vertybes, jos pagrindines teises ir laisves“. Laikraštis nurodo, kad šiuo metu tokia sąlyga pabėgėlio statuso siekiantiems asmenims nekeliama.

Dokumente taip pat sakoma, kad didžiausią į Europą atvykstančių imigrantų dalį sudaro jaunimas, kuris yra „ypač imlus ideologijoms, prieštaraujančioms laisvei ir propaguojančioms smurtą“.

„Migrantams dėl jų kilmės dažnai kyla didelių problemų dėl gyvenimo atviroje visuomenėje ir jie atmeta tokią visuomenę“, – sakoma Austrijos pasiūlyme, kurį cituoja „Le Monde“.

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas ne kartą deklaravo griežtą poziciją migracijos klausimu. Jis taip pat kalbėjo, kad „būtų protingiau betarpiškai spręsti žmonių karo veiksmų zonose problemas“. Nelegalios migracijos klausimo sprendimas buvo tarp pagrindinių jo rinkimų kampanijos pažadų.

Pozicijos dėl nelegalių migrantų priėmimo bei pabėgėlio statuso suteikimo griežtinimas svarstomas ir kai kuriose kitose ES narėse, įskaitant Italiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.