Afganistane per mirtininko ataką prie ministerijos žuvo septyni žmonės

Afganistano sostinėje sekmadienį baigiantis darbo dienai prie vienos ministerijos pastato susisprogdinus mirtininkui žuvo mažiausiai septyni žmonės, o dar 15 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

 Afganistano sostinėje sekmadienį baigiantis darbo dienai prie vienos ministerijos pastato susisprogdinus mirtininkui žuvo mažiausiai septyni žmonės, o dar 15 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Afganistano sostinėje sekmadienį baigiantis darbo dienai prie vienos ministerijos pastato susisprogdinus mirtininkui žuvo mažiausiai septyni žmonės, o dar 15 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2018, 11:20 AM, atnaujinta Jul 16, 2018, 11:21 AM

Atsakomybę už antrą per kelis mėnesius sprogdinimą prie Kaimo paramos ir plėtros ministerijos prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, nurodė Džihadistų tinklalapius stebinti organizacija „SITE Intelligence Group“.

Išpuolis įvykdytas po virtinės pastarojo meto atakų rytiniame Džalalabado mieste, nusinešusių dešimtis gyvybes. Atsakomybę už daugumą tų atakų taip pat prisiėmė „Islamo valstybė“.

Tarp sekmadienio sprogdinimo aukų yra ir buvo civilių gyventojų, ir saugumo pajėgų narių, informavo policijos atstovas spaudai Hashmatas Stanikzai. Aukų skaičių naujienų agentūrai AFP patvirtino ir vienas šaltinis Afganistano saugumo pajėgose.

Pasak Kaimo paramos ir plėtros ministerijos atstovo Fraidoono Azhando, užpuolikas susisprogdino prie saugumo patikros vartų. Tačiau kol kas neaišku, ar būtent ministerija buvo šios atakos taikinys.

F. Stanikzai pridūrė, kad išpuolio metu netoliese buvo saugumo pajėgų pareigūnų, taip pat ministerijos patarėjų iš užsienio automobilis.

Per sprogimą automobilis buvo smarkiai apgadintas, bet užsieniečiai nenukentėjo, nurodė jis.

Kaip informavo SITE, džihadistų propagandos agentūros „Amaq“ pranešime, kuriame cituojamas anoniminis šaltinis, sprogdinimą surengęs mirtininkas apibūdinamas kaip „Islamo valstybės“ kankinys.

Birželio 11 dieną prie Kaimo paramos ir plėtros ministerijos susisprogdinus mirtininkui žuvo 13 žmonių ir dar daugiau nei 30 buvo sužeisti. Atsakomybę iž ataką taip pat prisiėmė „Islamo valstybė“.

Sekmadienį Jungtinės Tautos paskelbė, kad per pirmąjį šių metų pusmetį Afganistane žuvo rekordinis skaičius žmonių – 1 692. Tai vienu procentu daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Šis aukų skaičius yra didžiausias nuo 2009-ųjų, kai Jungtinių Tautų pagalbos misija Afganistane (UNAMA) pradėjo rinkti šiuos duomenis.

Dar 3 430 žmonių buvo sužeisti – 5 proc. mažiau negu 2017 metų pirmąjį pusmetį, nurodoma misijos paskelbtoje ataskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.