Malyje per džihadistų ataką žuvo mažiausiai 12 civilių gyventojų

Malio šiaurės rytuose netoli sienos su Nigeriu sekmadienį per džihadistų ataką žuvo mažiausiai 12 civilių gyventojų, pranešė tuaregų ir vietos valdžios atstovai.

 Scanpix asociatyvioji nuotr.
 Scanpix asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2018, 7:43 AM

Pastaraisiais mėnesiais daugiau nei šimtas žmonių žuvo šiame neramiame regione, kur aktyviai veikia virtinė ištikimybę judėjimui „Islamo valstybė“ prisiekusių džihadistų grupuočių.

Sekmadienį „ginkluoti banditai, susiję su Malio ir Nigerio pasienyje veikiančiomis vietos nusikalstamomis gaujomis, užėmė Indžagalanę“, rašoma dviejų ginkluotų tuaregų grupių paskelbtame pareiškime, turint omenyje džihadistus.

„Jie apšaudė civilius“, rašoma pareiškime ir priduriama, kad žuvo 12 žmonių, taip pat buvo sudegintos trys transporto priemonės.

„Jie nesirinkdami atakuoja visas bendruomenes“, – pažymima pareiškime.

Atakos faktą patvirtino didžiausio tame regione Menakos miesto administracijos atstovas.

„Motociklais atvažiavę ginkluoti vyrai užėmė Indžagalanės turgų“, – naujienų agentūrai sakė pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

„Jie ėmė šaudyti į minią. Žuvo mažiausiai 14 žmonių, padegta kažkiek automobilių ir motociklų“, – pridūrė šaltinis.

Pastaraisiais mėnesiais Malyje buvo surengta virtinė išpuolių, išryškinusių trapią saugumo situaciją šioje Vakarų Afrikos valstybėje, besirengiančioje liepos 29-ąją numatytiems rinkimams.

2012 metais šiaurinę Malio dalį užėmė su „al Qaeda“ susijusios džihadistų grupuotės, perėmusios vadovavimą etninių tuaregų sukilimui.

2013 metų pradžioje per prancūzų vadovaujamą karinę operaciją islamistai buvo išstumti iš daugumos užimtų teritorijų, tačiau vis dar rengia išpuolius prieš prieš civilius, armiją ir tarptautines pajėgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?