D. Trumpas: susitikimas su Putinu buvo „dar geresnis“ nei su NATO

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė, kad pirmasis jo susitikimas su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu buvo geresnis nei praėjusios savaitės viršūnių susitikimas su NATO sąjungininkėmis.

Per praėjusios savaitės susitikimą su NATO sąjungininkėmis D.Trumpas griežtai kritikavo jas dėl išlaidų gynybai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per praėjusios savaitės susitikimą su NATO sąjungininkėmis D.Trumpas griežtai kritikavo jas dėl išlaidų gynybai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 7:25 PM

„Nors mano susitikimas su NATO buvo puikus, surinkau daugybę pinigų, mano susitikimas su Vladimiru Putinu buvo dar geresnis. Deja, taip apie jį nepranešama – netikros naujienos eina iš proto!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. rumpas.

Per praėjusios savaitės susitikimą su NATO sąjungininkėmis D.Trumpas griežtai kritikavo jas dėl išlaidų gynybai. Ši kritika, smarkiai padidinusi įtampą transatlantiniuose santykiuose, yra akivaizdus kontrastas pirmadienio susitikime su V. Putinu Amerikos lyderio demonstruotam draugiškumui.

Bendroje spaudos konferencijoje D.Trumpas atrodė labiau pasitikintis Rusijos lyderio žodžiu, o ne JAV žvalgybos teiginiais dėl Maskvos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus. Dėl to D Trumpas sulaukė daug kritikos namuose.

Stovėdamas šalia V.Putino Amerikos lyderis pripažino, kad jo žvalgybos vadovai mano, jog Rusija įsilaužė į JAV Demokratų partijos elektroninio pašto dėžutes ir nutekino elektroninius laiškus su politiškai nepalankia informacija apie jo varžovę rinkimuose Hillary Clinton.

Tada prezidentas pribloškė savo politinius sąjungininkus ir priešininkus atsakymu į klausimą apie Rusijos kibernetinius įsilaužimus ir kišimąsi per 2016 metų rinkimų kampaniją.

Deklaravęs, kad laimėjo rinkimus dorai ir sąžiningai, D.Trumpas pareiškė: „Putinas ką tik pasakė, kad tai ne Rusijos darbas. Pasakysiu štai ką: nematau jokių priežasčių, kad tai turėtų būti (Rusija).“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.