Italija meilikauja Rusijai: paragino ES atšaukti sankcijas, žada vetuoti jų pratęsimą

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini paragino Europos Sąjungą nutraukti savo sankcijas Rusijai ir pagrasino šiuo klausimu trauktis iš bendros ES linijos.

 M.Salvini apsilankė Maskvoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Salvini apsilankė Maskvoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Salvini apsilankė Maskvoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Salvini apsilankė Maskvoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 1:28 PM, atnaujinta Jul 17, 2018, 2:49 PM

Lankydamasis Maskvoje M.Salvini pirmadienį sakė, kad jo šalis gali vetuoti iki metų pabaigos galiojančių sankcijų Rusijai pratęsimą.

„Veto yra paskutinė priemonė, tačiau aš neatmetu jokios galimybės, – pabrėžė ministras. – Italija yra Europos šalis, labiausiai kenčianti dėl sankcijų Rusijai.“ Baudžiamosios priemonės, anot jo, turi baigtis „iki metų galo“. M. Salvini, be to, pasisakė už Rusijos sugrįžimą į G8 šalių grupę.

Rusijai 2014-aisiais aneksavus Ukrainos Krymo pusiasalį, ES paskelbė plačias sankcijas Maskvai. Šios nuo tada kas pusmetį vis pratęsiamos. Pastarąjį kartą taip padaryta ES viršūnių susitikime birželio pabaigoje Briuselyje. Rusija buvo pašalinta ir iš G8 šalių grupės, kuri nuo tada vėl vadinasi G7.

Nauja Italijos populistų koalicija, kurią sudaro M. Salvini kraštutinė dešinioji „Lega“ partija ir Penkių žvaigždučių judėjimas, siekia glaudesnių santykių su Rusija. Maskva, reaguodama į ES sankcijas, uždraudė daugumos maisto produktų įvežimą iš ES. Tai itin pajuto Italija.

Vakarų baudžiamosios priemonės ir žemos naftos kainos įstūmė Rusiją į ilgiausią recesiją valdant V. Putinui. Tačiau pamažu šalies ekonomika atsigauna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.