Maskva pasirengusi kalbėtis su Vašingtonu apie naują prezidentų susitikimą

Maskva pasirengusi kalbėtis su Vašingtonu apie galimybę surengti naujas Rusijos ir Amerikos prezidentų Vladimiro Putino ir Donaldo Trumpo derybas, penktadienį pareiškė Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas.

D.Trumpas nori dar kartą susitikti su V.Putinu.<br>AP nuotr.
D.Trumpas nori dar kartą susitikti su V.Putinu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2018, 12:06 PM, atnaujinta Jul 20, 2018, 12:08 PM

Atsakydamas į tarptautinio diskusijų klubo „Valdajus“ dalyvių klausimą apie naują viršūnių susitikimą, ambasadorius pažymėjo: „Reiktų išsiaiškinti su šiuo (Helsinkyje įvykusiu) susitikimu, realizuoti supratimą, pasiektą tarp prezidentų.“

„Užduotis (yra) ne didinti viršūnių susitikimų skaičių, užduotis (yra) juos iš esmės parengti, rasti bendrą (problemų) sprendimo supratimą, išsklaidyti vienas kito susirūpinimą, eiti į priekį“, – sakė A. Antonovas.

Pasak jo, Maskva yra už tai, kad JAV ir Rusijos lyderių „dialogas būtų nuolatinis, kad lyderiai susitiktų ne kartas nuo karto, o reguliariai, geriau suprastų problemas ir spręstų šiuos klausimus“.

„Rusija visuomet buvo atvira pareikštiems pasiūlymams (dėl naujo viršūnių susitikimo). Mes pasirengę kalbėtis šia tema“, – sakė ambasadorius ir pridūrė: „Kiek tokių viršūnių susitikimų reikia ir kada juos rengti, sprendžia Kremlius.“

Ketvirtadienį Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders pranešė, kad D. Trumpas nurodė savo patarėjui užsienio politikos klausimais pakviesti Rusijos vadovą rudenį atvykti į Vašingtoną.

„Tos diskusijos jau vyksta“, – nurodė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.