Iranas perspėja JAV nerengti provokacijų ir užsimena apie taikos galimybę

Irano prezidentas perspėjo JAV vadovą Donaldą Trumpą nesiimti provokacijų prieš Teheraną ir užsiminė, jog taika tarp šalių vis dar yra įmanoma.

 H.Rouhani perspėjimus išsakė prieš JAV valstybėssekretoriaus M.Pompeo kalbą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 H.Rouhani perspėjimus išsakė prieš JAV valstybėssekretoriaus M.Pompeo kalbą. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-22 15:37

D.Trumpas šiemet pasitraukė iš 2015 metais pasirašyto susitarimo su Iranu dėl jo branduolinės programos ir nurodė sugriežtinti ekonomines sankcijas Teheranui.

Irano pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA sekmadienį citavo šalies prezidento Hassano Rouhani perspėjimą D.Trumpui. „Nežaisk su liūto uodega, nes teks pasigailėti“, – per susitikimą su iraniečių diplomatais Teherane vaizdingai JAV prezidentą perspėjo H.Rouhani.

Jis taip pat pabrėžė, kad taika tarp konfliktuojančių šalių vis dar įmanoma, o „Amerika privalo suprasti, kad taika su Iranu yra visų taikų motina, bet karas su Iranu yra visų karų motina“.

H.Rouhani perspėjimus išsakė prieš JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo kalbą vėliau sekmadienį, kuria, kaip manoma, bus siekiama skatinti tarptautinės bendruomenės nepasitenkinimą valdžia Teherane.

JAV Irane taip pat pradėjo propagandos kampaniją socialiniuose tinkluose ir kitose platformose, siekdamos didinti visuomenės nepasitenkinimą režimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.