Per gaisrą Tokijo statybvietėje žuvo keturi žmonės, dešimtys sužeista

Tokijo vakariniame priemiestyje statomame biurų pastate ketvirtadienį kilus gaisrui žuvo mažiausiai keturi žmonės, o dar maždaug 40 buvo sužeisti, daugelis – sunkiai, pranešė pareigūnai.

 Tokijo vakariniame priemiestyje statomame biurų pastate ketvirtadienį kilus gaisrui buvo sužeista mažiausiai 18 žmonių, daugelis – sunkiai, be to, nuogąstaujama, kad pastate gali būti įstrigę daugiau žmonių, pranešė pareigūnai.<br> AP nuotr.
 Tokijo vakariniame priemiestyje statomame biurų pastate ketvirtadienį kilus gaisrui buvo sužeista mažiausiai 18 žmonių, daugelis – sunkiai, be to, nuogąstaujama, kad pastate gali būti įstrigę daugiau žmonių, pranešė pareigūnai.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 2:18 PM, atnaujinta Jul 26, 2018, 2:27 PM

Nuogąstaujama, kad pastate gali būti įstrigęs dar vienas žmogus, gelbėtojai jo ieško.

Tokijo policija pranešė, kad patvirtinta keturių žmonių žūtis.

Į nelaimės vietą suvažiavo daugiau kaip 70 greitosios pagalbos ir ugniagesių automobilių.

Tokijo ugniagesių departamentas nurodė, jog daugiau kaip 20 žmonių sužeisti sunkiai, kai kas patyrė kvėpavimo takų nudegimų.

Gaisras ketvirtadienį po pietų kilo statomame trijų aukštų biurų pastate Tamos priemiestyje. Pastatas, kuriame taip pat yra trys požeminiai aukštai, buvo beveik baigtas.

Tuo metu, kai kilo gaisras, pastate dirbo maždaug 300 darbininkų. Televizijos reportaže buvo matyti dešimtys žmonių su darbiniais drabužiais ir šamais, ieškančių išsigelbėjimo netoliese esančioje automobilių aikštelėje.

Gaisro priežastis ir padaryta žala tiriamos. Naujienų agentūra „Kyodo“ pranešė, kad gaisras tikriausiai kilo per metalo pjaustymo darbus užsidegus statybinėms medžiagoms rūsyje.

Gaisrai Japonijos statybvietėse nėra reti. Vien Tokijuje kasmet pranešama apie 100- 200 gaisrų statomuose, remontuojamuose ar renovuojamuose pastatuose, nurodo ugniagesių departamentas. Tarp pagrindinių priežasčių būna suvirinimo darbai, padegimai, rūkymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.