Kambodžoje vyksta parlamento rinkimai, kuriuos šalies opozicija vadina fiktyviais

Kambodžos gyventojai sekmadienį balsuoja parlamento rinkimuose, kurių rezultatai, beveik neabejojama, pratęs jau 33 metus trunkantį premjero Hun Seno vadovavimą ir šalyje įtvirtins vienpartinę sistemą.

 Kambodžos gyventojai sekmadienį balsuoja parlamento rinkimuose, kurių rezultatai, beveik neabejojama, pratęs jau 33 metus trunkantį premjero Hun Seno vadovavimą ir šalyje įtvirtins vienpartinę sistemą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kambodžos gyventojai sekmadienį balsuoja parlamento rinkimuose, kurių rezultatai, beveik neabejojama, pratęs jau 33 metus trunkantį premjero Hun Seno vadovavimą ir šalyje įtvirtins vienpartinę sistemą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2018, 12:34 PM, atnaujinta Jul 29, 2018, 12:35 PM

Hun Senas, į valdžią atėjęs 1985 metais, kai šalis vis dar mėgino atsitiesti po alinančio pilietinio karo, prieš rinkimus susidorojo su nepritariančiaisiais jo politikai, spaudė pilietinę visuomenę, nepriklausomą žiniasklaidą ir savo politinius oponentus.

65-erių politikas prieš rinkimus pabrėžė savo režimo dovanas – stabilumą ir augimą. Tokios idėjos sulaukė pritarimo tarp jo rinkėjų.

Tačiau nemaža dalis šalies gyventojų buvo nusiminę arba abejingi nuspėjamiems rinkimams. Daugelis atidžiai sekė informaciją apie rinkėjų aktyvumą, tikėdamiesi, kad jis parodys, jog rinkėjai nusprendė ignoruoti premjerą.

Vakarų vyriausybės iš rinkimų atšaukė savo stebėtojus, teigdamos, kad balsavimas – nepakankamai patikimas. Tuo metu žmogaus teisių gynimo organizacijos ir opozicija balsavimą apibūdino kaip nokautą demokratiniam procesui.

Šalyje uždraudus pagrindinę opozicinę Nacionalinę Kambodžos gelbėjimo partiją (CNRP), premjero partijai iššūkį rinkimuose meta 19 mažų – arba iki šiol negirdėtų – partijų.

Hun Seno Kambodžos liaudies partija (CPP) nuo 1998 metų yra laimėjusi visus šalyje surengtus rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.