Baltarusijoje sulaikyti šeši naujienų portalų darbuotojai

Baltarusijoje trims dienoms sulaikyti keli šalies didžiausio naujienų portalo tut.by ir naujienų agentūros „BelaPAN“ darbuotojai, antradienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė jų kolegos.

 Teigiama, kad kelis asmenys jau yra areštinėje. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Teigiama, kad kelis asmenys jau yra areštinėje. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2018, 4:02 PM

Šiuo metu suimti šeši žmonės: penki tut.by darbuotojai ir vienas „Belapan“ žurnalistas.

Radijo „Euroradio“ duomenimis, keturi šių asmenų – tut.by vyriausioji redaktorė Marina Zolotova, redaktorė Ana Kaltygina, naujienų srauto vadybininkė Galina Ulasik ir „BelaPAN“ apžvalgininkė Tatjana Korovenkova – jau yra izoliatoriuje Minske.

Anksčiau pranešta, kad naujienų portalo tut.by biure buvo atlikta krata, vykdant baudžiamąjį tyrimą dėl neteisėtos prieigos prie valstybinės naujienų agentūros BELTA informacijos.

Baltarusijos tyrimų komitetas nurodė, kad Vidaus reikalų ministerijos pareigūnams atlikus patikrinimą buvo iškelta baudžiamoji byla dėl neteisėtos prieigos prie kompiuterinės informacijos, padariusios reikšmingos žalos.

Antradienio rytą teisėsauga paskelbė apie trijų asmenų sulaikymą.

Tyrimas pradėtas gavus BELTA pranešimą apie sutrikimus užtikrinant prieigą prie mokamų paslaugų, sakoma Tyrimo komiteto pranešime.

VRM darbuotojų atliktas patikrinimas atskleidė daug neteisėtos prieigos prie BELTA informacijos atvejų. Ministerijos duomenimis, per pastaruosius dvejus metus prie naujienų agentūros kompiuterinėse sistemose laikomos informacijos daugiau kaip 15 tūkst. kartų buvo prieita be BELTA žinios ir negavus jos sutikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.