Naujojoje Zelandijoje daugumai užsieniečių uždrausta įsigyti būstą

Naujojoje Zelandijoje daugumai užsieniečių trečiadienį buvo uždrausta įsigyti būstą, vyriausybei siekiant suvaldyti augančias nekilnojamojo turto kainas.

Naujojoje Zelandijoje daugumai užsieniečių trečiadienį buvo uždrausta įsigyti būstą, vyriausybei siekiant suvaldyti augančias nekilnojamojo turto kainas. <br>V.Lašas
Naujojoje Zelandijoje daugumai užsieniečių trečiadienį buvo uždrausta įsigyti būstą, vyriausybei siekiant suvaldyti augančias nekilnojamojo turto kainas. <br>V.Lašas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2018, 10:21 AM, atnaujinta Aug 15, 2018, 10:22 AM

Šalies vyriausybė priėmė įstatymą, numatantį, kad tik Naujosios Zelandijos gyventojai turi teisę įsigyti būstą. Taip bandoma pagerinti būsto prieinamumą vietos žmonėms ir pasiekti, kad daugiau gyventojų įsigytų savo namus.

Iki šiol būsto rinka buvo atvira investuotojams iš viso pasaulio. Priėmus naująjį teisės aktą savo rinkimų pažadą įgyvendino liberalų vadovaujama vyriausybė, į valdžią atėjusi pernai.

Vis dėlto naujosiose taisyklėse numatyta ir išimčių. Būstą įsigyti bus leidžiama užsieniečiams, gyvenantiems Naujojoje Zelandijoje ir turintiems gyventojo statusą, taip pat, vadovaujantis esamais laisvosios prekybos susitarimais, Australijos ir Singapūro gyventojams.

Užsieniečių, kurie jau turi įsigiję namus Naujojoje Zelandijoje, šis įstatymas nepaveiks.

Opozicijos įstatymų leidėjai tvirtina, kad toks teisės aktas šaliai nereikalingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.