Serbijoje kilus pasipiktinimui uždaryta serbų ir rusų ultradešiniųjų vaikų stovykla

Serbijoje po kilusio visuomenės pasipiktinimo policija uždarė vaikų vasaros stovyklą, kurią organizavo rusų ir serbų ultradešiniųjų organizacijos.

 Serbijoje po kilusio visuomenės pasipiktinimo policija uždarė vaikų vasaros stovyklą, kurią organizavo rusų ir serbų ultradešiniųjų organizacijos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Serbijoje po kilusio visuomenės pasipiktinimo policija uždarė vaikų vasaros stovyklą, kurią organizavo rusų ir serbų ultradešiniųjų organizacijos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 2:55 PM, atnaujinta Aug 17, 2018, 2:56 PM

Stovykla vyko šalies vakaruose esančiuose Zlatiboro kalnuose. Jos dalyviai, tarp kurių buvo ir 12 metų amžiaus vaikų, dėvėjo karines uniformas, o serbų ir rusų instruktoriai mokė juos, kaip elgtis su šaunamaisiais ginklais ir peiliais.

Panaši stovykla praėjusiais metais vyko Rusijoje.

Serbijos vidaus reikalų ministras Neboiša Stefanovičius penktadienį sakė, kad stovykla buvo uždaryta „dėl galimos prievartos vaikų atžvilgiu“, o jos dalyviai išsiųsti namo.

„Patriotinio jaunimo“ stovyklos organizatoriai tvirtino, kad jų tikslas buvo pamokyti vaikus savigynos ir skatinti tradiciškai draugiškus serbų ir rusų ryšius.

Serbija oficialiai siekia narystės Europos Sąjungoje, tačiau jaučia didžiulį Maskvos spaudimą atsisakyti provakarietiško kurso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?