Prezidentas susipliekė su buvusia savo padėjėja

JAV vadovas Donaldas Trumpas ir buvusi jo padėjėja Omarosa Manigault Newman ne juokais susikirto. Moteris apkaltino prezidentą rasizmu, jis ją išvadino „šunimi“, „pamišėle“ ir „verksne padugne“.

O.Manigault Newman išleido biografinę knygą apie JAV prezidentą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
O.Manigault Newman išleido biografinę knygą apie JAV prezidentą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BBC, „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 18, 2018, 12:13 PM

Pastarąsias dienas JAV žiniasklaidos dėmesys sutelktas į vieną konfliktą, kuriame netrūksta staigmenų.

O.Manigault Newman toliau dalija interviu, kuriuose pristato savo knygą „Pamišėlis“ („Unhinged“) apie prezidentą D.Trumpą ir darbą Baltuosiuose rūmuose.

Moteris pirmiausia išgarsėjo kaip D.Trumpo televizijos realybės šou „Mokinys“ („The Apprentice“) dalyvė, o vėliau gavo darbą Baltųjų rūmų administracijoje. Ji paskelbė savo privataus pokalbio su prezidentu, įvykusio, kai ji jau buvo atleista, įrašą ir tikina, kad turi vaizdo įrašą, kuriame D.Trumpas vartoja rasistinius žodžius.

Nors D.Trumpo komanda ruošia ieškinį dėl sulaužyto tylos susitarimo, kurį, kaip paaiškėjo, ji buvo pasirašiusi ateidama dirbti į Baltuosius rūmus, o D.Trumpas ją viešai koneveikia socialiniuose tinkluose, moteris nežada atsitraukti.

„Nebūsiu nutildyta, nesusigėsiu. Ir nesileisiu, kad mane užgauliotų D.Trumpas, – ji sakė agentūrai AP. – Kiekviena pasitaikiusia proga jis mėgina įžeisti afroamerikiečius. Galbūt jis nori sukurti rasinį konfliktą.“

Prezidentas neigia, kad vaizdajuostė, kurioje jis žemina juodaodžius, gali egzistuoti, ir puolė moterį tokiais žodžiais kaip „šuo“, „kvaiša“, „padugnė“.

„Suteiki pamišėlei, verksnei padugnei galimybę, duodi jai darbą Baltuosiuose rūmuose, bet, regis, visa tai tiesiog nesuveikė. Puikiai padirbėjote, generole Kelly (turimas galvoje Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly. – Red.), kad greitai atleidote tą šunį“, – tviteryje išrėžė prezidentas.

Tiesa, kol moteris dirbo Baltuosiuose rūmuose, jųdviejų santykiai buvo absoliučiai kitokie. Ji rėmė politiką net tada, kai jis palaikė baltaodžių viršenybę propaguojančias grupes ar kritikavo juodaodžius, kurie klūpojo skambant himnui.

„Kol jos neatleidome, ji mane vadino tikru kovotoju už žmogaus teises“, – priminė JAV prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.