Donaldas Trumpas leido konsultantui bendradarbiauti su Robertu Muelleriu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį leido savo teisiniam konsultantui Donui McGahnui bendradarbiauti su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu, vykdančiu tyrimą dėl galimo Rusijos kišimosi į Jungtinių Valstijų 2016 metų rinkimus.

D.Trumpas atsidūręs tyrimo centre.<br>"Reuters"
D.Trumpas atsidūręs tyrimo centre.<br>"Reuters"
R. Muelleris vadovauja tyrimui dėl Rusijos kišimosi į JAV vadovo rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Muelleris vadovauja tyrimui dėl Rusijos kišimosi į JAV vadovo rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2018, 12:43 PM, atnaujinta Aug 19, 2018, 12:44 PM

„Leidau teisiniam konsultantui Donui McGahnui ir kitiems Baltųjų rūmų komandos nariams pilnai bendradarbiauti su specialiuoju prokuroru“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV vadovas.

„Be to, noriai suteikėme (tyrimui) per milijoną puslapių dokumentų, – pridūrė jis. – Pats skaidriausias reikalas pasaulyje. Jokio susimokymo (su Rusija) ir trukdymo (teisingumui) nebuvo. Raganų medžioklė!“

Kiek anksčiau laikraštis „The New York Times“ paskelbė, kad D. McGahnas esą aktyviai bendradarbiavo su R. Muelleriu. Pasak leidinio, Baltųjų rūmų teisinis konsultantas per pastaruosius devynis mėnesius mažiausiai triskart „savanoriškai kalbėjosi“ su tyrėjais, o iš viso tie susitikimai truko daugiau kaip 30 valandų.

„The New York Times“ teigimu, D. McGahnas specialiajam prokurorui suteikė informacijos apie D. Trumpo komentarus ir veiksmus, kai buvo atleistas tuometinis Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey.

Kaip pranešė leidinys, teisininkas galėjo būti įsitraukęs į prezidento mėginimus atleisti patį R. Muellerį. Vis dėlto S. McGahnas tyrėjams yra sakęs, kad niekada nėra matęs, kad prezidentas būtų viršijęs savo įgaliojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.