Mirė iškilus Izraelio žurnalistas ir taikos aktyvistas Uri Avnery

Eidamas 95-uosius metus mirė iškilus Izraelio žurnalistas ir taikos aktyvistas Uri Avnery, vienas pirmųjų ėmęs viešai remti palestiniečių valstybingumo siekį.

 Eidamas 95-uosius metus mirė iškilus Izraelio žurnalistas ir taikos aktyvistas Uri Avnery, vienas pirmųjų ėmęs viešai remti palestiniečių valstybingumo siekį.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Eidamas 95-uosius metus mirė iškilus Izraelio žurnalistas ir taikos aktyvistas Uri Avnery, vienas pirmųjų ėmęs viešai remti palestiniečių valstybingumo siekį.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 1:03 PM, atnaujinta Aug 20, 2018, 1:05 PM

U. Avnery mirė pirmadienį Tel Avivo ligoninėje ištikus insultui.

Ne vieną dešimtmetį U. Avnery buvo Izraelio taikos šalininkų stovyklos vėliavnešys, nesunkiai atpažįstamas dėl neatskiriama jo įvaizdžio dalimi tapusios žilos spalvos barzdos ir plaukų.

U. Avnery, Izraelio valstybę kūrusios kartos atstovas, dalyvavo kare dėl nepriklausomybės, o vėliau užsiėmė leidyba, buvo išrinktas į parlamentą, tapo rašytoju ir aktyvistu.

Per 1982 metų Libano karą jis prasmuko į apsiaustą Beirutą pasikalbėti su tuo metu užkietėjusiu Izraelio priešu buvusiu Palestinos išvadavimo organizacijos (PLO) pirmininku Yasseru Arafatu.

U. Avnery tvirtai laikėsi pozicijos, kad Palestinos valstybės įkūrimas yra vienintelis būdas užtikrinti taiką demokratiškam Izraeliui su žydų dauguma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.