Alexis Tsipras: „Pasibaigus pagalbos programoms, Graikija perima savo likimą į savo rankas“

Po aštuonerių metų skausmingų aukų, kurių pareikalavo tarptautinių kreditorių pagalbos programos, Graikija pagaliau perėmė savo likimą į savo rankas, antradienį pareiškė šalies ministras pirmininkas Alexis Tsipras.

 A.Tsipras siekia pagerinti savo prastus reitingus, kuriuos gerokai pakirto netoli Atėnų praėjusį mėnesį siautėję miškų gaisrai, nusinešę beveik 100 gyvybių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Tsipras siekia pagerinti savo prastus reitingus, kuriuos gerokai pakirto netoli Atėnų praėjusį mėnesį siautėję miškų gaisrai, nusinešę beveik 100 gyvybių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 1:43 PM

Graikija „susigrąžino teisę pačiai spręsti savo likimą ir ateitį“, pareiškė vyriausybės vadovas per televiziją transliuotoje kalboje, kurią jis perskaitė Itakės saloje, o ji šiam tikslui buvo pasirinkta kaip aliuzija į Homero „Odisėją“.

„Šiandien yra atpildo diena, bet taip pat tai yra naujos eros pradžia“, – pareiškė A.Tsipras.

Anot jo, Graikija per krizę išgyveno „šiuolaikinę Odisėją“. Šalis per tą laikotarpį patvirtino 65 mlrd. eurų vertės griežto taupymo priemonių ir gyveno „nuolatinės nepaprastosios padėties“ sąlygomis.

A.Tsipras siekia pagerinti savo prastus reitingus, kuriuos gerokai pakirto netoli Atėnų praėjusį mėnesį siautėję miškų gaisrai, nusinešę beveik 100 gyvybių.

Nors trečioji ir paskutinė pagalbos Graikijai programa oficialiai baigėsi pirmadienį, ekspertai įspėja, kad šalies sunkumai dar toli gražu nesibaigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.