Ataka Kabule baigėsi, užpuolikai nukauti

Afganistano sostinėje antradienį baigėsi kelias valandas trukusi ataka, o per kariuomenės operaciją buvo nukauti du užpuolikai, pranešė kariškiai.

 Per šią ataką buvo sužeisti mažiausiai šeši žmonės.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Per šią ataką buvo sužeisti mažiausiai šeši žmonės.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 3:54 PM, atnaujinta Aug 21, 2018, 4:53 PM

Per šią ataką buvo sužeisti mažiausiai šeši žmonės.

„Veikė du užpuolikai. Priešas šaudė iš minosvaidžio“, – per spaudos konferenciją sakė generolas Muradas Ali Muradas, Kabulo dalinio vadas.

Kol kas neaišku, kas atsakingas už raketų ataką, surengtą kelios dienos po to, kai Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani pasiūlė Talibanui trijų mėnesių paliaubas.

Virš Id Gaho mečetės Reka Chanos rajone ratus suko kariniai sraigtasparniai ir kilo dūmų kamuoliai. Policija ir Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad rajone vyksta susirėmimai, o naujienų agentūros AFP žurnalistas informavo, kad prie Kabulo stadiono sutelktos gausios saugumo pajėgos.

„Šįryt grupė teroristų užėmė pastatą Reka Chanoje ir paleido kelias raketas Kabulo kryptimi“, – AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Najibas Danishas.

Id Gaho mečetė yra šalia prezdentūros rūmų, kuriuose prasidėjus atakai A.Ghani sakė kalbą. Prezidento kalba buvo tiesiogiai transliuojama socialiniame tinkle „Facebook“.

Atakos metu galima buvo matyti, kaip fone griaudėjant sprogimams prezidentas kelis kartus nutyla, o po to pareiškia: „Ši tauta nepasiduos šioms raketų atakoms.“

Atrodo, kad ataka buvo surengta iš priešais mečetę esančio pastato. Per šį išpuolį apgriauti maldos namai buvo apgadinti per kitą ataką prieš kelerius metus, todėl manoma, kad mečetė nebuvo naudojama per musulmonų Aukojimo šventę (Id al Adhą).

Vietos transliuotojo „Tolo News“ tiesioginiame reportaže buvo matyti virš rajono šalia mečetės kylantys juodi dūmai, į įvykio vietą skubantys saugumo pajėgų ir ugniagesių automobiliai.

A.Ghani apie pastarąjį vyriausybės siūlymą skelbti trijų mėnesių paliaubas pranešė sekmadienį vėlai vakare, savo kreipimesi Nepriklausomybės dienos proga.

Prezidentas sakė, kad saugumo pajėgos nuo pirmadienio laikysis paliaubų, tačiau tik tokiu atveju, jei kovotojai taip pat nutrauks ugnį.

Jungtinės Valstijos ir NATO sveikino paliaubas, tačiau Talibanas kol kas nepateikė savo reakcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.