Žvaigždžių pamėgtoje pakrantėje tapo šiurpu – kulkos skrieja tartum iš niekur

Malibu miestelio Kalifornijoje gyventojus gąsdina padidėjęs nusikaltimų skaičius. Neištirtos bylos trikdo idiliškoje pakrantėje gyvenančias žvaigždes ir turistus, bet policija negali nieko padaryti.

Malibu pakrantėje jau dvejus metus tęsiasi nepaaiškinami nusikaltimai.<br>123rf nuotr.
Malibu pakrantėje jau dvejus metus tęsiasi nepaaiškinami nusikaltimai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „Lietuvos rytas“

Aug 24, 2018, 10:09 AM

Lapkritį prieš dvejus metus laukinės gamtos biologą Jamesą Rogersą, naktį miegantį hamake, prižadino deginantis skausmas delne.

Vyras buvo parke apie 180 metrų nuo kelio, einančio nuo pasakiškų Malibu paplūdimių iki kalnų. Šioje vietoje ir dieną, ir naktį pilna turistų, norinčių pagulėti paplūdimyje, aplankyti garsių kino juostų filmavimo aikšteles arba kopti į kalnus.

Po šešių dienų mašinoje netoli Malibu valstybinio parko miegojęs vyras policijai pranešė, kad į jį buvo šaudoma.

Praėjus porai mėnesių dar vienos keliautojų poros mašina tame pačiame parke buvo apšaudyta.

Apie šiuos incidentus visuomenei pranešta nebuvo, todėl miestelyje, kuriame gyvena tokios Holivudo žvaigždės kaip Willas Smithas, niekas neskambino pavojaus varpais.

2017 metų birželį vienas vairuotojas vėl pranešė, kad kalnų kelyje į jo mašiną kažkas šovė, po mėnesio panašų incidentą patyrė dar viena stovyklautoja.

„Į mane vos nepataikė, bet atvykusi policija pasakė, kad tokie dalykai čia nevyksta“, – tvirtino stovyklautoja Meliss Tatangelo.

Tačiau viskas tyliai kartojosi, kol situacija pareikalavo pirmosios aukos. Šios vasaros pradžioje į galvą buvo nušautas su savo dukromis stovyklavęs Tristanas Beaudette’as.

Vietos bendruomenė greitai pradėjo visus pastarųjų metų išpuolius sieti vieną su kitu.

Žmonės suprato, kad pakrantėje siautėja vienas asmuo.

Praėjus porai mėnesių dar neaišku, kas atsakingas už vyro nužudymą, bet ir policija, ir gyventojai įsitikinę – visus apšaudymus vykdė tas pats asmuo.

Malibu valstybinio parko stovėjimo aikštelė buvo uždaryta, o vietinėje privačioje mokykloje įrengta daugybė naujų vaizdo stebėjimo kamerų.

Mėgėjai ir privatūs tyrėjai dirba mėgindami sukurti šaulio portretą.

Vieni teigia, kad jis profesionalus medžiotojas, į savo aukas šaudantis iš toli. Kiti mano, kad šaulys yra kalnuose narkotikų laboratoriją turinčios gaujos narys, o policija surinktos informacijos neatskleidžia.

Praėjusią savaitę pareigūnai surengė susitikimą su miestelio gyventojais, kad juos nuramintų, bet neturėjo ką paguodžiančio pasakyti. T.Beaudette’o skrodimo rezultatai neviešinami, o apie ryšį tarp dvejus metus besitęsiančių incidentų taip pat nekalbama.

„Gyventojai laukė atsakymų, bet negavo nė vieno“, – rašė Malibu naujienų portalo redaktorė Cece Woods.

Nuo T.Beaudette’o mirties policija gavo pranešimus apie dar penkis panašius apšaudymus, bet žudikas vis dar laisvėje.

Vietos bendruomenė ir įmonės paskelbė, kad suteikusiam reikšmingos informacijos apie nusikaltėlį žmogui bus skirtas 35 tūkst. dolerių (30 tūkst. eurų) apdovanojimas.

Holivudo filmo verta nusikaltėlio medžioklė tęsiasi toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.