Kanados ministrė karštyje dirbančius reporterius pavaišino ledais

Karštą ir tvankią vasaros dieną kanadiečių užsienio reikalų ministrė maloniai nustebino porą dešimčių žurnalistų, ketvirtadienį nušvietusių prekybos derybas tarp JAV ir Kanados.

 Karštą ir tvankią vasaros dieną kanadiečių užsienio reikalų ministrė maloniai nustebino porą dešimčių žurnalistų, ketvirtadienį nušvietusių prekybos derybas tarp JAV ir Kanados.<br> AP nuotr.
 Karštą ir tvankią vasaros dieną kanadiečių užsienio reikalų ministrė maloniai nustebino porą dešimčių žurnalistų, ketvirtadienį nušvietusių prekybos derybas tarp JAV ir Kanados.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2018, 12:47 PM, atnaujinta Aug 31, 2018, 12:50 PM

Per vieną iš daugelio vizitų į JAV prekybos atstovo Roberto Lighthizerio biurą, Chrystia Freeland stabtelėjo prie mikrofonų ir kamerų, padarė trumpą pareiškimą apie padėtį derybose ir įteikė žurnalistams popierinį maišelį vaisinių ledų.

Sukaitę, bet dėkingi reporteriai, kurių kai kurie prie JAV prekybos atstovo biuro stovyklavo kasdien ištisas dvi savaites, su malonumu puolė prie žaliųjų citrinų ir aviečių, citrinų bei žemuogių skonio ledų.

JAV sostinėje laikosi 32 laipsnių karštis ir didelis oro drėgnumas; danguje – nė debesėlio ir nuo kepinančios Saulės neįmanoma pasislėpti.

Ch. Freeland, kuri kažkada dirbo žurnaliste naujienų agentūroje „Reuters“, sakė prisimenanti, kaip sunku būdavo laukti naujienų.

Ji reguliariai sustoja pasikalbėti su reporteriais ir pateikti naujausios, kad ir trumpos informacijos apie derybas dėl Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA) perrašymo.

Amerikiečių pareigūnai apskritai nesikalbėjo su spauda.

Tuo tarpu meksikiečių delegacija praėjusį savaitgalį dirbusiems reporteriams atnešė visus pietus iš „McDonald's“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.