Kinija užblokavo prieigą prie Australijos nacionalinio transliuotojo svetainės

Kinija už interneto naudojimo taisyklių pažeidimą užblokavo šalyje prieigą prie Australijos nacionalinio transliuotojo turinio, pirmadienį paskelbė ABC.

 Kinija už interneto naudojimo taisyklių pažeidimą užblokavo šalyje prieigą prie Australijos nacionalinio transliuotojo turinio, pirmadienį paskelbė ABC.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kinija už interneto naudojimo taisyklių pažeidimą užblokavo šalyje prieigą prie Australijos nacionalinio transliuotojo turinio, pirmadienį paskelbė ABC.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2018, 9:56 AM, atnaujinta Sep 3, 2018, 9:58 AM

Tokių veiksmų Pekinas ėmėsi praėjus metams po to, kai Australijos transliavimo korporacija atidarė kinų kalba skelbiamų naujienų tarnybą.

Anot ABC, jo svetainė ir programėlės buvo užblokuotos rugpjūčio 22-ąją. Šiuo metu transliuotojas mėgina išsiaiškinti šio žingsnio priežastį.

Po kelių prašymų pakomentuoti situaciją vienas Kinijos kibernetinės erdvės reikalų komisijos biuro pareigūnas perskaitė australų transliuotojui pareiškimą.

„Sveikiname viso pasaulio interneto bendrovių pastangas teikti gerą informaciją Kinijos internautams“, – vieną pareigūną, atsisakiusį prisistatyti, citavo ABC.

„Vis dėlto kai kurioms užsienio svetainėms, pažeidžiančioms Kinijos įstatymus ir taisykles, taikoma valstybės kibernetinio suverenumo teisė“, – tęsė jis.

Pasak pareigūno, tokios taisyklės taikomos tinklapiams, „platinantiems gandus, pornografinę medžiagą, informaciją apie azartinius lošimus, smurtą ir terorizmą, taip pat kai kuriuos kitus žalingus veiksmus, keliančius pavojų valstybės saugumui ir pakertančius nacionalinį pasididžiavimą“.

ABC teigia, kad jam nebuvo paaiškinta, koks turinys ar įstatymų pažeidimas išprovokavo blokavimą.

Kanberos ir Pekino santykiai pastaruoju metu yra įtempti, nuskambėjus kaltinimams, kad Kinija kišasi į Australijos vidaus reikalus ir stengiasi didinti savo įtaką šioje šalyje aukodama lėšų.

Tokie pareiškimai išprovokavo Kinijos įtūžį. Australų žiniasklaidos, įskaitant ABC, reportažus apie infiltravimąsi Pekinas vadina isterija ir paranoja.

ABC neseniai pranešė apie augančias Kinijos ambicijas Ramiajame vandenyne. Australija ir Naujoji Zelandija baiminasi, kad Pekino naudojama „švelnioji diplomatija“ gali sutrikdyti šio regiono strateginę pusiausvyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.