Skersai šalį žygiuoja siekdami šalyje pasiekti taiką

Dešimtys alkio ir nuospaudų kamuojamų afganistaniečių jau kelias savaites žygiuoja šimtus kilometrų. Taip protestuotojų grupelė reikalauja užbaigti jau 17 metų Afganistane vykstantį karinį konfliktą.

Afganistanas susidomėjęs stebi pirmą tokią ilgą protestuotojų kelionę per šalį.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Afganistanas susidomėjęs stebi pirmą tokią ilgą protestuotojų kelionę per šalį.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2018, 7:26 AM

Gegužę taikos reikalauti skersai Afganistano išsiruošė vos devyni žmonės, bet iki šiol žygio dalyvių skaičius išaugo beveik iki 50.

Pirmąją tokią kelionę šalyje protestuotojai pradėjo pietinėje Helmando provincijoje, kur aktyviai veikia Talibano judėjimas.

Iki šventojo ramadano mėnesio pabaigos šią savaitę afganistaniečiai tikisi pasiekti už 700 km nuo pradžios taško esančią sostinę Kabulą. Čia protestuotojai įteiks savo reikalavimus šalies valdžiai.

„Pavargome nuo karo ir kraujo praliejimo. Abi pusės turėtų susėsti taikos derybų. Norime, kad pagaliau stotų taika“, – teigė žygeivis Zaheeras Ahmadas Zindani, kurį prieš kelerius metus apakino savadarbis sprogmuo, pražudęs jo seserį.

Po kelių savaičių kelionės karštyje, nakvynių po medžiais arba mečetėse ramadano pasninko besilaikančiai protestuotojų grupei iki Afganistano sostinės liko apie 200 kilometrų.

Pakeliui jų tyko pavojai – pakelėse slepiami savadarbiai sprogmenys, ginkluoti plėšikai ir kovotojai. Tačiau keliautojai teigia jų nebijantys.

„Galiu būti nužudytas pakeliui namo ar į savo parduotuvę, todėl nutariau geriau mirti dėl taikos, kad kita karta galėtų gyventi be karo“, – teigė su ramentais keliaujantis Sardaras Mohammadas Sarwari.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.