Lenkijos ir Ukrainos pasienyje sulaikytas numanomas Chagallo paveikslas

Lenkijos tarnybos aiškinasi, ar paveikslas vieno vyro mėgintas slapta įvežti į šalį iš Ukrainos, priklauso dailininko Marco Chagallo teptukui.

 Lenkijos tarnybos aiškinasi, ar paveikslas vieno vyro mėgintas slapta įvežti į šalį iš Ukrainos, priklauso dailininko Marco Chagallo teptukui.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Lenkijos tarnybos aiškinasi, ar paveikslas vieno vyro mėgintas slapta įvežti į šalį iš Ukrainos, priklauso dailininko Marco Chagallo teptukui.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2018, 10:06 AM, atnaujinta Sep 8, 2018, 10:07 AM

Pietrytinės Liublino vaivadijos iždo departamento atstovė Marta Szpakowska penktadienį sakė, jog jeigu bus patvirtinta, kad paveikslas yra nutapytas M. Chagallo, tai bus vienas vertingiausių meno kūrinių, sulaikytų mėginant kontrabanda įvežti per Hrebenės sienos perėją.

Lenkijos muitinės pareigūnai apie šio paveikslo sulaikymą pranešė antradienį. Jį ant savo automobilio galinės sėdynės, uždengtą striuke, vežė 51 metų ukrainietis, turėjęs dokumentus, patvirtinančius, kad jis yra šio meno kūrinio savininkas.

Pasak M. Szpakowskos, 59x29 cm drobėje su M. Chagallo parašu vaizduojamas žmogus, laikantis aitvarą, ant kurio nupieštas žmogaus veidas.

Žydų kilmės tapytojas ir grafikas M. Chagallas gimė 1887 metais dabartinės Baltarusijos mieste Vitebske ir mirė 1985 metais Paryžiuje. Jis laikomas vienu iškiliausių XX a. avangardinio meno kūrėjų, kubizmo ir internacionalizmo srovės grandu.

Praeitais metais vienas M. Chagallo paveikslas buvo parduotas aukcione už 28,5 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.