Kijeve rastas negyvas Izraelio pilietis, siejamas su Ukrainos nacionaline gvardija

Ukrainos nacionalinės gvardijos karius galimai padėjęs mokyti instruktorius izraelietis buvo rastas miręs nuo šautinės žaizdos savo nuomotame bute Kijeve, pirmadienį pranešė policija.

 Scanpix asociatyvioji nuotr.
 Scanpix asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2018, 7:33 AM

„Teisėsaugos pareigūnai atliko (įvykio vietos) apžiūrą, apklausė buto šeimininkę ir kaimynus bei nustatė žuvusiojo tapatybę. Jis yra kitos valstybės pilietis, gimęs 1982 metais, kitos valstybės specialiojo dalinio narys, Ukrainos nacionalinės gvardijos instruktorius“, – sakė Kijevo policijos aukšto rango pareigūnas Olehas Vološynas.

Pasak jo, įvykio vietoje rastas perdirbtas startinis pistoletas, pritaikytas šaudyti šratais, taip pat darbo pažymėjimas, rodantis, kad žuvęs asmuo dirbo vieno ir Ukrainos interneto portalų redakcijoje.

„Remiantis jį pažinojusių asmenų liudijimais, žuvusysis pastaruoju metu gyveno uždarai, o savo socialinio tinklo paskyroje paliko pesimistinę žinutę“, – sakoma policijos pranešime.

Keliama prielaida, kad vyras nusišovė, bet galutinę išvadą dėl mirties priežasties turės pateikti teismo medicinos ekspertai.

Tuo metu Nacionalinės gvardijos atstovai sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad šis užsienietis nebuvo jos instruktorius.

„Tai ne mūsų instruktorius“, – agentūrai sakė vienas Nacionalinės gvardijos atstovas, paprašytas patvirtinti arba paneigti informaciją, jog žuvęs užsienietis instruktavo šių pajėgų karius.

Vėliau paskelbtame policijos pranešime sakoma, kad žuvęs asmuo „nebuvo Ukrainos nacionalinės gvardijos etatinis darbuotojas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.