Lenkijos mokykloje mokytojai mylėjosi mokinio akivaizdoje

Mokslo metai vienoje Lenkijos mokyklų prasidėjo košmaru. Netoli Lodzės esančio Belchatuvo miesto mokykloje vaikas tapo lytinio akto liudininku. Tai greičiausiai taps ir teisminio nagrinėjimo tema.

 Nusižengę mokytojai netrukus buvo pašalinti iš mokyklos. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nusižengę mokytojai netrukus buvo pašalinti iš mokyklos. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

Sep 12, 2018, 7:49 PM

Individualias pamokas pradinėje mokykloje lankančio autizmu sergančio aštuonmečio Tomeko tėvai pastebėjo, jog vaikas tapo irzlus, išsiblaškęs, nebesugeba atlikti elementarių užduočių ir net nebenori eiti į mokyklą.

Dar po kelių dienų berniukas ėmė naktimis neramiai miegoti, o atsisveikindamas su tėvais mokyklos drabužinėje apsiverkdavo.

Nuėjusi pakalbėti su mokyklos direktore berniuko motina bandė išsiaiškinti, ar vaiką prižiūrintys pedagogai yra pakankamai kvalifikuoti, ar stengiasi gerai atlikti savo pareigas.

Direktorė užtikrino, jog pedagogai yra labai geri, ir pareiškė, jog galbūt patys tėvai sukelia vaikui blogas emocijas.

Nepatikėjusi direktorės tvirtinimu ir pasitarusi su vyru berniuko motina į sūnaus kuprinę slapta įdėjo diktofoną. Vaikui grįžus iš mokyklos tėvai perklausydavo įrašus ir liko pakraupę.

Paaiškėjo, kad mokytojas berniukui nieko neaiškindavo per individualias pamokas, nebandė suprasti vaiko pasaulio ir su juo užmegzti psichologinio ryšio.

Mokytojas per pamoką atlikinėjo savo asmeninius darbus, skaitė laikraštį, rašinėjo žinutes, kalbėjo telefonu, o vaikui vien įsakinėjo – „rašyk“, „piešk“, „tylėk“, „nežliumbk“.

Tačiau tai buvo ne viskas. Iš kraupiausios įrašo dalies paaiškėjo, jog į kabinetą užsuko kitas mokytojas ir pedagogai ėmė glamonėtis.

Vėliau pasigirdo specifinės aimanos ir dejavimai – iš to tėvai nusprendė, jog du vyrai mylėjosi jų sūnaus akivaizdoje.

Kilus skandalui abu mokytojai skubiai buvo atleisti iš darbo, o švietimo inspektoriai pradėjo mokyklos vadovų darbo patikrinimą.

Belchatuvo prokuroras Piotras Grochulskis pareiškė, kad per apklausą minėti pedagogai neigė lytinį santykiavimą ir tvirtino, jog glamonėjosi tuo metu, kai vaikas buvo išėjęs per pertrauką iš klasės.

Autizmu sergančio berniuko apklausa psichologo akivaizdoje tikslaus atsakymo nepateikė, tad policija ėmė nuodugniai tirti mokyklos vaizdo kamerų įrašus.

Berniuko tėvams atstovaujantis advokatas Damianas Szymanekas neneigia, jog vaiko pasakojimai nėra nuoseklūs ir jis nemėgsta ta tema kalbėti, tačiau garso įrašai esą akivaizdžiai liudija, jog pedagogai užsiėmė seksu klasėje esant mokiniui.

Belchatuvo vicemeras Lukaszas Politanskis pareiškė apgailestaujantis dėl vaiko patirtos skriaudos ir žadėjo griežčiau kontroliuoti pedagogines įstaigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.