Narkotikų karalius pasiskundė, kad su juo norima susidoroti

Artėjant vienam Meksikos narkotikų karaliaus Joaquino Guzmano teismui jo advokatas tvirtina, jog teisėsauga siekia su juo susidoroti. Esą vyras laikomas izoliuotas, o jo sveikatos būklė nuolat blogėja.

J.Guzmanas praeityje pabėgo iš dviejų labiausiai saugomų Meksikos kalėjimų.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
J.Guzmanas praeityje pabėgo iš dviejų labiausiai saugomų Meksikos kalėjimų.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Sep 14, 2018, 12:40 PM

Iš viso J.Guzmano bylą sudaro daugiau nei 300 tūkst. puslapių. Tarp jų – konfiskuoti dokumentai, liudijantys apie narkotikų prekybą, gabenimą, liudininkų parodymai. Lapkričio 5 dieną Bruklino federaliniame teisme prasidėsiantis procesas žada būti tikrai sudėtingas.

JAV teisėsaugai tai – galimybė pagaliau įvykdyti teisingumą, bet J.Guzmaną ginantys advokatai tvirtino, kad su jų klientu ruošiamasi tiesiog susidoroti.

El Chapo, arba Neūžaugos, pravardę turinčio narkotikų karaliaus advokatas Jeffrey Lichtmanas tikino esąs surištomis rankomis.

„Tai yra inkvizicija. Konstitucinis teisingumas išgaravo, nes valdžia nori parodomojo teismo su greitu kaltinamuoju nuosprendžiu“, – tikino J.Lichtmanas.

„24 valandas per parą jis yra izoliuotas nuo kitų, todėl blogėja jo būklė. Jis neturi jokio kontakto su kitais kaliniais, labai ribotą galimybę bendrauti su kalėjimo prižiūrėtojais. Tačiau pastarieji vis tiek nekalba ispaniškai. Jam neleidžiama bendrauti su šeima. Viskas, kas jam leidžiama, – dukart per mėnesį pasikalbėti telefonu su seserimi“, – piktinosi J.Lichtmanas.

Du dešimtmečius Sinaloa narkotikų karteliui vadovavęs J.Guzmanas pastaruosius 17 mėnesių yra laikomas Metropolijos pataisos centre žemutiniame Manhatane.

Nusikalstamo pasaulio karaliaus gynėjai mano, kad jis lakomas izoliacijoje baiminantis, esą vėl gali mėginti pabėgti. Praeityje jis yra pabėgęs iš dviejų griežčiausiai saugomų Meksikos kalėjimų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?