Irane susidūrus autobusui ir benzinvežiui žuvo mažiausiai 21 žmogus

Irano centriniame regione susidūrus autobusui ir benzinvežiui žuvo mažiausiai 21 žmogus, antradienį pranešė valstybinė televizija.

 Irano centriniame regione susidūrus autobusui ir benzinvežiui žuvo mažiausiai 21 žmogus, antradienį pranešė valstybinė televizija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Irano centriniame regione susidūrus autobusui ir benzinvežiui žuvo mažiausiai 21 žmogus, antradienį pranešė valstybinė televizija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 10:04 AM, atnaujinta Sep 18, 2018, 10:05 AM

Avarija įvyko pirmadienį maždaug 23 val. 15 min. vietos (21 val. 45 min. Lietuvos) laiku greitkelyje tarp Kašano ir Natanzo, daugiau kaip 200 km į pietus nuo Teherano.

Susidūrimo metu įvyko sprogimas, ugnies kamuolys apėmė ir benzinvežį, ir autobusą.

„Pradinis tyrimas rodo, kad benzinvežis pasuko į šalį, rėžėsi į autobusą ir sukėlė sprogimą bei gaisrą, per kuriuos iškart žuvo 21 keleivis, dar 20 žmonių buvo sužeisti“, – sakė kelių policijos vadas generolas Mohammadas-Hosseinas Hamidi.

Valstybinė televizija parodė reportažą, kaip ugniagesiai grumiasi su gaisru, o gelbėtojai skuba vežti sužeistuosius į ligonines netoliese.

Irano keliuose žūstančių žmonių skaičius yra tarp didžiausių pasaulyje. Šalies Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnai pranešė, kad per vienus iraniečių metus, kurie pasibaigė kovą, keliuose žuvo maždaug 16,3 tūkst. žmonių, o dar 336 tūkst. buvo sužeisti.

Tarp pagrindinių avarijų priežasčių yra neatsargus vairavimas, prasta kelių būklė, ypač – kaimo vietose, ir didelis savos gamybos automobilių su pasenusiomis technologijos skaičius, kurį nulėmė JAV vadovaujamos sankcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.