Gyvybei pavojus negresia, tačiau gydytojai aptiko organizme nuodų

Vokietijos gydytojai, kurie rūpinasi Rusijos protesto grupuotės „Pussy Riot“ nariu, vakar pareiškė, kad jo juntamus simptomus galėjo sukelti apnuodijimas. Vis dėlto Piotras Verzilovas turėtų visiškai pasveikti.

P.Verzilovas atgabentas į Berlyną.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
P.Verzilovas atgabentas į Berlyną.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, „The Guardian“, „Lietuvos rytas“

Sep 19, 2018, 4:00 PM

Vienas iš keturių „Pussy Riot“ narių, kurie per šiemetinį pasaulio vyrų futbolo čempionato finalą Maskvoje persirengę policininkais išbėgo į aikštę protestuodami prieš teisėsaugos galias, blogai pasijuto praėjusį antradienį po teismo posėdžio.

P.Verzilovas atsidūrė ligoninėje, o šeštadienio vakarą buvo nuskraidintas gydyti į Berlyną.

Skelbiama, kad protestuotojas nebegalėjo kalbėti ar vaikščioti, jam sutriko regėjimas ir klausa.

„Labai tikėtina, kad jis buvo apnuodytas“, – vakar surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Berlyno ligoninės gydytojai. Pasak jų, nėra kito paaiškinimo, kodėl rusui prasidėjo būtent tokie simptomai. Tiesa, medikai ramino, kad P.Verzilovas visiškai atsigaus.

„Jo būklė gerėja kiekvieną dieną, grėsmės gyvybei nebėra“, – aiškino ligoninės vadovas Karlas Maxas Einhauplas.

Intensyviosios terapijos skyriui vadovaujantis Kai Uwe Eckardtas paaiškino, kad, gydytojų manymu, nuodai ruso organizme prabuvo beveik savaitę: „Nustatėme medikamentų grupę, tačiau konkreti apnuodijusi medžiaga tiksliai nežinoma. Toksikologai pradėjo didelio masto tyrimą.“

Rusijos ir Kanados pilietybę turintis aktyvistas nuo pat atvykimo į Berlyną guli reanimacijoje, bet jo gyvybei pavojus negresia.

Kad P.Verzilovas galėjo būti apnuodytas, jam susirgus svarstė ir kiti „Pussy Riot“ nariai.

Aktyvistas yra ryškus prieš Rusijos valdžią protestuojančių grupuočių narys, daugiau nei dešimtmetį dalyvaujantis jų veikloje.

Buvusi P.Verzilovo žmona ir kita „Pussy Riot“ narė Nadežda Tolokonikova socialiniame tinkle „Twitter“ dalijosi vaizdo įrašu, kuriame matomas ligonis, lėktuvu atvykstantis į Berlyną.

Moteris Vokietijos leidiniui „Bild“ teigė, kad P.Verzilovo apnuodijimas buvo tyčinis veiksmas, kuriuo mėginta įbauginti arba nužudyti jos buvusį vyrą.

Dabartinė aktyvisto mergina, taip pat „Pussy Riot“ narė Veronika Nikulšina, džiaugėsi, kad Kremliaus kritikas buvo išgabentas iš Rusijos.

Pernai Rusijos opozicijos politikas Vladimiras Kara-Murza dėl galimo apnuodijimo sukelto daugybinio organų nepakankamumo atsidūrė reanimacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.