Iškilus Pietų Korėjos teatro režisierius nuteistas kalėti už lytinį išnaudojimą

Pietų Korėjoje įsibėgėjant judėjimui „#MeToo“, garsus teatro režisierius trečiadienį buvo nuteistas šešerius metus kalėti už lytinį devynių moterų išnaudojimą.

 Pietų Korėjoje įsibėgėjant judėjimui „#MeToo“, garsus teatro režisierius trečiadienį buvo nuteistas šešerius metus kalėti už lytinį devynių moterų išnaudojimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pietų Korėjoje įsibėgėjant judėjimui „#MeToo“, garsus teatro režisierius trečiadienį buvo nuteistas šešerius metus kalėti už lytinį devynių moterų išnaudojimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 2:31 PM, atnaujinta Sep 19, 2018, 2:35 PM

Lee Yoon-taekas buvo nuteistas už aktorių užpuolimus nuo 2010 metų, įskaitant aštuonių moterų išnaudojimą ir lytinę prievartą prieš devintą auką.

Teismo proceso metu prokurorai tvirtino, kad 65 metų Lee Yoon- taekas aštuonioms moterims per balso lavinimo pratybas kišo rankas po palaidine ir vertė jas masažuoti jo lytinius organus, be to, sužeidė ir bandė išžaginti devintą auką.

„Kaltinamasis teigia, kad visa ši veikla buvo aktorystės pamokų dalis, bet jas derėtų laikyti lytiniu išnaudojimu, nes aukų aiškaus sutikimo nebuvo“, – rašoma teismo pareiškime.

Kampanija „#MeToo“ prieš moterų išnaudojimą Pietų Korėją apėmė šiemet, Seulo prokurorei Seo Ji-hyeon per televiziją papasakojus apie patirtą vieno viršininko piktnaudžiavimą.

Nuo tada vis daugiau moterų viešai prabyla apie patirtą įvairių sričių įtakingų figūrų piktnaudžiavimą. Tokios antraštės pasirodo nepaisant to, kad ekonomikos ir technologijų srityse pažengusi šalis lieka labai patriarchalinė.

Tarp kitų garsių vyrų, apkaltintų nederamu lytiniu elgesiu, yra poetas Ko Unas, nuolat minimas tarp pretendentų į Nobelio literatūros premiją, ir dramaturgas Oh Tae-seokas.

Rugpjūčio mėnesį moterų teisių gynimo grupės pasmerkė Seulo teismo sprendimą išteisinti vieną buvusį kandidatą į prezidentus dėl lytinės prievartos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth