Mokslininkai įspėja: ateitis po „Brexit“ mokesčių mokėtojams gali būti labai sunki

Tyrėjai paskelbė, kad jeigu Jungtinė Karalystė po „Brexit“ ruošiasi uždaryti savo sienas ekonominiams migrantams iš Europos Sąjungos, jų laukia liūdnos pasekmės.

 ​Tyrėjai paskelbė, kad jeigu Jungtinė Karalystė po „Brexit“ ruošiasi uždaryti savo sienas ekonominiams migrantams iš Europos Sąjungos, jų laukia liūdnos pasekmės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Tyrėjai paskelbė, kad jeigu Jungtinė Karalystė po „Brexit“ ruošiasi uždaryti savo sienas ekonominiams migrantams iš Europos Sąjungos, jų laukia liūdnos pasekmės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-19 13:10, atnaujinta 2018-09-19 13:22

„The Independent“ skelbia, kad migrantai iš ES šalių sumoka žymiai daugiau mokesčių, nei Jungtinės Karalystės piliečiai.

Atliktoje studijoje teigiama, kad migrantai iš Bendrijos valstybių per metus įvairių mokesčių pavidalu sumoka vidutiniškai 2300 svarų (2600 eurų) daugiau už vidutinį šalies gyventoją.

Skelbiama, kad per visą gyvenimą Jungtinėje Karalystėje ši suma gali siekti ir 78 tūkst. svarų (apie 88 tūkst. eurų).

Tyrimą atlikę „Oxford Economics“ tyrėjai skelbia, kad jeigu po „Brexit“ Europos gyventojams uždarytos sienos, pajamų mokestis britams turės būti pakeltas net 5 procentais.

„Migrantai iš Europos sumoka žymiai daugiau mokesčių, nei kainuoja viešosios paslaugos, kuriomis jie naudojasi. Taigi taip palengvinama mokestinė našta visiems piliečiams“, – tvirtino tyrimui vadovavęs Ianas Hulheirnas.

Jungtinės Karalystės komitetas migracijos klausimais jau anksčiau skelbė, kad ES šalių piliečiams turi galioti tokia pati imigracijos tvarka, kaip ir likusiam pasauliui.

I.Mulheirnas tvirtina, kad ES šalių piliečiai į Jungtinę Karalystę atvyksta išsilavinę ir dauguma jų grįžta į savo kilmės šalis prieš pensijinį laikotarpį.

„Jeigu po „Brexit“ sumažės migracijos srautai, šalyje privalės būti pakelti mokesčiai“, – kalbėjo tyrėjas.

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May šiuo metu susilaukia griežtos kritikos, kad iki šiol dar nėra suformulavus imigracijos politikos, kokia bus vykdoma po išsiskyrimo su ES.

Ekspertai tvirtina, kad šiuo klausimu bus palikta galioti liberali tvarka, nepaisant visos kritikos.

„Oxford Economics“ tyrėjai taip pat paskelbė, jog migrantai ne iš ES šalių sumoka žymiai mažiau mokesčių.

Jie per savo gyvenimą Jungtinėje Karalystėje sumoka vos 28 tūkst. svarų mokesčių (31 tūkst. eurų) pavidalu – 50 tūkst. svarų (56 tūkst. eurų) mažiau nei ES šalių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.