ES lyderiai sutarė lapkritį surengti ypatingąjį viršūnių susitikimą dėl „Brexit“

Europos Sąjungos lyderiai, dalyvaujantys neoficialiame viršūnių susitikime Zalcburge sutarė lapkritį surengti ypatingąjį susitikimą dėl „Brexit“ susitarimo su Didžiąja Britanija, ketvirtadienį pranešė austrų kancleris Sebastianas Kurzas.

 Th.May Austrijoje susitiko su ES lyderiais. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Th.May Austrijoje susitiko su ES lyderiais. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 11:59 AM

„Lapkritį tikrai bus ypatingasis viršūnių susitikimas, o valstybės ir vyriausybių vadovai tam pritars“, – Zalcburge žurnalistams sakė kancleris.

Iš pradžių Briuselis sakė norintis, kad susitarimas dėl Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos būtų parengtas iki viršūnių susitikimo spalį.

Vis dėlto po kelis mėnesius nepasistūmėjusių „Brexit“ derybų Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pasiūlė lapkričio viduryje surengti nepaprastąjį viršūnių susitikimą, per kurį Londonas ir Briuselis įtvirtintų susitarimą.

Britų premjerė Theresa May buvo atvykusi į derybas Zalcburge, tačiau vėliau ketvirtadienį ji išvyks iš Austrijos, o likę 27 ES valstybių lyderiai susitiks aptarti ketinimų pareiškimo dėl būsimų ryšių su Britanija, kuris turi būti paskelbtas drauge su „Brexit“ susitarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.