Kim Jong-unas nori antro susitikimo su Donaldu Trumpu

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas „artimiausioje ateityje“ viliasi antro susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, ketvirtadienį po trijų dienų vizito kaimyninėje šalyje sakė Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas.

 Kim Jong-unas ir D.Trumpas istorinį ir daug dėmesio sulaukusį savo susitikimą surengė Singapūre birželio mėnesį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kim Jong-unas ir D.Trumpas istorinį ir daug dėmesio sulaukusį savo susitikimą surengė Singapūre birželio mėnesį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2018, 2:08 PM

„Pirmininkas Kim Jong-unas išreiškė viltį dėl antro susitikimo su prezidentu Trumpu artimiausioje ateityje“, – grįžęs į Seulą žurnalistams sakė Moon Jae-inas.

Pasak Pietų Korėjos prezidento, kitą savaitę Niujorke per Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją susitikęs su D.Trumpu jis jam perduos asmeninę Kim Jong-uno žinutę.

Kim Jong-unas ir D.Trumpas istorinį ir daug dėmesio sulaukusį savo susitikimą surengė Singapūre birželio mėnesį. Tuomet Šiaurės Korėjos lyderis įsipareigojo siekti Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, bet dėl detalių nebuvo sutarta, o vėliau Vašingtonas ir Pchenjanas įsivėlė į ginčus, ką tai reiškia ir kaip tai bus pasiekta.

D.Trumpo administracija nuolat minėdavo konkrečiai Šiaurės Korėjos denuklearizaciją.

Procesas buvo įstrigęs iki Moon Jae-ino kelionės į Pchenjaną, kai Kim Jong-unas sutiko visam laikui išmontuoti vieną raketų bandymų objektą.

Ekspertai buvo skeptiški, bet D.Trumpo administracija iškart pasveikino šį žingsnį, o valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pakvietė kolegą iš Šiaurės Korėjos kitą savaitę susitikti JT Generalinės Asamblėjos užkulisiuose. 

Kim Jong-unas taip pat viliasi, kad M.Pompeo netrukus vėl apsilankys Šiaurės Korėjoje, ir siekia „greitos pažangos dėl denuklearizacijos“, sakė Moon Jae-inas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.